Οι πεζοναύτες ζητούν τμήματα χωρίς γυναίκες

Οι πεζοναύτες ζητούν τμήματα χωρίς γυναίκες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Επίσημο αίτημα στο υπουργείο Αμυνας αναμένεται να καταθέσει η ηγεσία του σώματος των πεζοναυτών των ΗΠΑ, ζητώντας ορισμένες θέσεις να παραμείνουν κλειστές στις γυναίκες, έχοντας διαπιστώσει ότι τα μεικτά τμήματα δεν είναι εξίσου μάχιμα όσο τα αμιγώς ανδρικά.

Το θέμα προκαλεί έντονη συζήτηση, θέτοντας την ηγεσία του σώματος σε αντιπαράθεση με την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υφυπουργός Ναυτικού, αρμόδιος για το σώμα των πεζοναυτών, Ρέι Μέιμπους, κατήγγειλε χθες με οξύτατο ύφος τη μελέτη των πεζοναυτών που υποστηρίζει ότι τα μεικτά τμήματα είναι λιγότερο μάχιμα. Ο κ. Μέιμπους χαρακτήρισε «σεξιστική» τη μελέτη, όπως και το αίτημα των πεζοναυτών, υπογραμμίζοντας ότι σκοπεύει να ανοίξει κάθε μονάδα στις γυναίκες στρατεύσιμες.

Γυναίκες βουλευτές που υπηρετούν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησαν την ενδελεχή εξέταση της συγκεκριμένης μελέτης, υπονοώντας ότι συνετάχθη με σκοπό να υποσκάψει την υπουργική απόφαση, για άνοιγμα κάθε μονάδας στις γυναίκες, του τότε υπουργού Αμυνας, Λίον Πανέτα, το 2013.

Σύνοψη της μελέτης, που κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι οι αμιγώς ανδρικές μονάδες πεζοναυτών εκτελούν ταχύτερα τις ασκήσεις από ό,τι οι μεικτές μονάδες. Η μελέτη αναφέρει, επίσης, ότι οι γυναίκες πεζοναύτες υφίστανται περισσότερα τραύματα, όπως κατάγματα, από ό,τι οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Αντίθετα, ο στρατός επέτρεψε σε γυναίκες να ακολουθήσουν εκπαίδευση καταδρομέων και να ολοκληρώσουν το περίφημο «σχολείο των Ρέιντζερς», το σκληρότερο του όπλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT