Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως. Και έγινε ακόμα πιο διάσημος όταν το κινεζικό καθεστώς στράφηκε εναντίον του. Μεταξύ των κυρώσεων που υπέστη ήταν η στέρηση του διαβατηρίου του. Τώρα όμως ο Αϊ Γουέι Γουέι (φωτ.) μπορεί πια να ταξιδέψει, καθώς τα ταξιδιωτικά του έγγραφα του παρεδόθησαν ξανά. Ετσι παρέστη στα εγκαίνια της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, πριν από λίγες ημέρες, που φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερές του δημιουργίες. Εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας δείχνουν πώς ο εικαστικός γεφυρώνει το παρόν και το παρελθόν της Κίνας.

(…) Eίναι ένας σταρ που δεν έχει κρύψει ποτέ τις αδυναμίες του και δεν φοβάται να δείξει ευάλωτος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δικαιολογείται η βρετανική εφημερίδα Sun να δημοσιεύει ιστορίες για το πώς πέρασε ο Τζορτζ Μάικλ στη φυλακή, όταν είχε καταδικαστεί το 2010 επειδή τράκαρε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια κάνναβης. Μια τέως σωφρονιστική υπάλληλος κατηγορήθηκε ότι εισέπραξε αμοιβή άνω των 2.000 στερλινών για να δώσει πληροφορίες στην εφημερίδα.

(…) Xρειάστηκαν πολλά χρόνια και αρκετές κρούσεις για να βρεθεί ένα θεατρικό έργο που θα μπορούσε να την πείσει να εμφανιστεί στο θεατρικό σανίδι του Λονδίνου. Η Νικόλ Κίντμαν αφήνει για λίγο τα κινηματογραφικά πλατό για να υποδυθεί τη Ρόζαλιντ Φράνκλιν που συνέδεσε το όνομά της με τις επιστημονικές ανακαλύψεις που αφορούσαν το DNA. Το έργο στο Γουεστέντ θα σκηνοθετήσει ο Μάικλ Γκράντατζ και θα έχει τίτλο «Photograph 51».

(…) Για δεύτερη χρονιά βρίσκεται στο τιμόνι του Θεάτρου Τέχνης η σκηνοθέτις Μαριάννα Κάλμπαρη και την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα αναλάβει μια πρωτότυπη πρωτοβουλία. Εκείνη την ημέρα, από τις 5 μ.μ. έως τις 10 το βράδυ όσοι βρεθούν στα ταμεία των δύο σκηνών του Θεάτρου Τέχνης (Υπόγειο και Φρυνίχου) θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για όσες παραστάσεις της σεζόν θέλουν, για όποια ημέρα επιθυμούν. Το κάθε εισιτήριο μόνο για εκείνη τη μέρα θα πωλείται στην τιμή των 3 ευρώ! Ο καθένας μπορεί να αγοράσει 2 εισιτήρια για κάθε παράσταση σε αυτή την τιμή!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT