H Stella McCartney σχεδιάζει για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή

H Stella McCartney σχεδιάζει για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνεόμενη από την μητέρα της, την Linda Louise McCartney που έφυγε από τη ζωή μετά από την 3χρονη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού το 1998, η Stella McCartney σχεδίασε μια νέα σειρά εσωρούχων αλλά και το Louise Listening σουτιέν για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή. Η νέα συλλογή Alina Playing εστιάζει στην ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του σουτιέν Louise -που πήρε το όνομα της μητέρα της- θα δοθούν στον οργανισμό ‘Hello Beautiful’ για την χρηματοδότηση του νέου γραφείου στο Λονδίνο που θα στηρίζει τις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού και τις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε η McCartney στην βρετανική εφημερίδα ‘The Telegraph' «θέλαμε να φέρουμε κάτι θηλυκό και όμορφο στα σουτιέν. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά συναισθήματα που συνδέονται με την τραγική πραγματικότητα του να κάνεις διπλή μαστεκτομή. Πολλές κουλτούρες δεν την δέχονται και άσχημα πράγματα συμβαίνουν στις γυναίκες τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά». Η νέα της κολεξιόν εστιάζει στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του οργανισμού ‘Hello Beautiful’ για έναν «υγιή, μη-τοξικό τρόπο ζωής μέσω της προσωπικής ευτυχίας, της φροντίδας και της κοινωνικής ευθύνης» σύμφωνα με το brand.

H Stella McCartney σχεδιάζει για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή-1

To σουτιέν Louise Listening

H Stella McCartney σχεδιάζει για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή-2

Από τη συλλογή Alina Playing

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα επιτρέπει στις γυναίκες που βιώνουν κάτι τέτοιο να είναι περήφανες, κάτι που δεν θα επιφέρει καμιά ντροπή. Θέλαμε οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι μπορούν να παραμείνουν θηλυκές, αισθησιακές και όλα όσα συνδέονται με το να είσαι γυναίκα, να αισθάνονται όμορφες τόσο μέσα τους όσο και με την εμφάνισή τους».

H Stella McCartney σχεδιάζει για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή-3
H Stella McCartney σχεδιάζει για τις γυναίκες που έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή-4

Stella McCartney, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16

Ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του Louise bra, η σχεδιάστρια παρουσιάζει και την κολεξιόν εσωρούχων ‘Alina Playing’ με την Cara Delevingne να πρωταγωνιστεί στην καμπάνια, για να υποστηρίξει την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Όπως δήλωσε η Stella «ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο κοινός καρκίνος στις γυναίκες κι ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν για αυτή την φρικτή ασθένεια, πολλοί ξεχνούν να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να τον αντιληφθούν στα πρώτα στάδια. Σχεδίασα μια συλλογή για να υπενθυμίσω στις γυναίκες να σκέφτονται την υγεία τους και να επισκέπτονται τον γιατρό τους συχνά. Αυτά τα εσώρουχα όχι μόνο έχουν καλή εφαρμογή και φαίνονται όμορφα αλλά υπηρετούν και μια σημαντική υπενθύμιση για την υγεία μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT