Πορτογαλία: Προβάδισμα του κυβερνητικού συνασπισμού ενόψει εκλογών Οκτωβρίου

Πορτογαλία: Προβάδισμα του κυβερνητικού συνασπισμού ενόψει εκλογών Οκτωβρίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνών συνασπισμός στην Πορτογαλία διατηρεί το προβάδισμα έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Όπως εκτιμάται καμία πλευρά δεν θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα.

Η νέα έρευνα της κοινής γνώμης, τοποθετεί τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στο 40,1% με τους κεντροαριστερούς Σοσιαλιστές να ακολουθούν με ποσοστό 37,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η συμμαχία Κομμουνιστών-Πρασίνων με 6,3% και στην τέταρτη το Αριστερό Μπλοκ με 4%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης  είναι παρόμοια με αυτά μιας άλλης, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο, που τοποθετεί τον κυβερνητικό συνασπισμό στο 40% και τους Σοσιαλιστές στο 35% στην πρόθεση ψήφου.

Η σειρά των καθημερινών δημοσκοπήσεων έχει στόχο να εκτιμηθούν μάλλον οι τάσεις του εκλογικού σώματος, ιδίως εκείνων που είναι τώρα αναποφάσιστοι, παρά να προβλεφθεί το αποτέλεσμα. Η δημοσκόπηση της Intercampus δείχνει πως ένας στους πέντε Πορτογάλους παραμένει αναποφάσιστος, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Καθολικού Πανεπιστημίου αναποφάσιστος είναι ένας στους τρεις ψηφοφόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή