Εξαετές επενδυτικό πλάνο προτείνει ο ΣΕΤΕ

Εξαετές επενδυτικό πλάνο προτείνει ο ΣΕΤΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αφορμή τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων δημοσιοποίησε τις προτεραιότητες για τον τουρισμό, προκειμένου να εφαρμοστεί ο «οδικός χάρτης» που έχει εκπονήσει με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 3,3 δισ. ευρώ ετησίως και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας έως το έτος 2021.

Ο ΣΕΤΕ επισημαίνει την ανάγκη να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος με την επάνοδο του ΦΠΑ στα επίπεδα των ανταγωνιστών, αλλά και την ανάγκη για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενεργοποίηση ενός πλάνου ενεργειών υποστήριξης και επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στο Ανατολικό Αιγαίο. Επιπλέον σημειώνει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και να αναβαθμιστούν οι δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Ετσι θεωρεί ότι θα αξιοποιηθεί περαιτέρω η θετική επίδραση του τουρισμού και σε σειρά άλλων τομέων και κλάδων της εθνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κύριο μοχλό για την αύξηση του ΑΕΠ, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών. Ο σύνδεσμος εκφράζει την ελπίδα πως με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας μας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Κατά τον ΣΕΤΕ, στο πλέγμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων η σύνθεση των πολιτικών που θα εφαρμοστούν και η ταχύτητα στην υλοποίησή τους είναι οι παράγοντες από τους οποίους θα κριθεί η πορεία της χώρας.

Καταλήγοντας, ο σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι εκπροσωπώντας το σύνολο του τουριστικού κόσμου εξακολουθεί να επενδύει στην επόμενη μέρα και είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT