Ολοήμερη διελκυστίνδα με τους ΑΝΕΛ

Ολοήμερη διελκυστίνδα με τους ΑΝΕΛ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέντε μέλη συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από ολοήμερη διελκυστίνδα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εστία έντασης αφορούσε τη βούληση του κ. Π. Καμμένου να περιληφθεί στο σχήμα ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, κάτι που αρνήθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο εξαιτίας και όσων είχαν προηγηθεί κατά το παρελθόν με ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας. Ο κ. Νικολόπουλος, πάντως, εθεάθη χαμογελαστός στην… Κουμουνδούρου, ενώ φέρεται να είχε και συνάντηση με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και συνεργάτες του.

Η δεύτερη εστία έντασης μεταξύ των κ. Τσίπρα και Καμμένου φέρεται ότι αφορούσε τον κ. Τέρενς Κουίκ, στον οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να ανατεθεί το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθούν υπό τον έλεγχο στελεχών των ΑΝΕΛ οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο κ. Κουίκ να παραμείνει υφυπουργός Επικρατείας.

Πάνος Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Ελενα Κουντουρά διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια που είχαν και στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα.

Αντί του κ. Π. Χαϊκάλη, υφυπουργός στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Καμμένος. Και αν ο κ. Νικολόπουλος «κόπηκε» λόγω όσων είχε γράψει στο Διαδίκτυο, δεν συνέβη το ίδιο με τον κ. Δ. Καμμένο, ο οποίος έχει δημοσιεύσει προσβλητικά μηνύματα, με κορυφαίο αυτό που παρουσίαζε την είσοδο του κολαστηρίου του Αουσβιτς, με επιγραφή «Μένουμε Ευρώπη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάνος Καμμένος επιχείρησε να διατηρήσει στο κυβερνητικό σχήμα τον υπουργό Ναυτιλίας της υπηρεσιακής κ. Χρήστο Ζώη, ενώ σε μία προσπάθεια να σταλεί μήνυμα διεύρυνσης της κυβερνητικής απήχησης, υπήρξε διερεύνηση, αρχικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία από τον κ. Καμμένο, των προθέσεων του πρ. βουλευτή της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη να αναλάβει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κάτι που βέβαια το «γαλάζιο» στέλεχος απέρριψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT