Σύντομα (23/09/15)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ ταξιδιωτικοί μπλόγκερ θα βιώσουν «αθηναϊκές στιγμές»

Οκτώ ταξιδιωτικούς μπλόγκερ από την Ευρώπη φέρνει στην Αθήνα ο Δήμος Αθηναίων. Οι μπλόγκερ έχουν κληθεί να επιλέξουν και να βιώσουν την «τέλεια ημέρα εμπειριών» στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών. Οι μπλόγκερ θα φιλοξενηθούν διαδοχικά στην Αθήνα τις επόμενες 7 εβδομάδες. Ο κάθε μπλόγκερ θα αντιπροσωπεύει έναν επισκέπτη με διαφορετικό ειδικό ενδιαφέρον, όπως την πολυτέλεια, τα ψώνια, τη γαστρονομία, τη νυχτερινή ζωή κ.λπ. Κατά την τριήμερη διαμονή τους θα βιώσουν επιλεγμένες «αθηναϊκές στιγμές», σύμφωνα με το προφίλ τους, θα αναλάβουν τη διαχείριση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης της πόλης (This is Athens) και με αυτόν τον τρόπο θα διαδώσουν τις εμπειρίες τους σε συνδυασμό με τα δικά τους δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Η παραπάνω ενέργεια για την προβολή της Αθήνας εντάσσεται στις δράσεις του δήμου για την καθιέρωση της ελληνικής πρωτεύουσας ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού.

Πρόστιμα 113.000 ευρώ σε εισηγμένες επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 113.000 ευρώ σε εισηγμένες εταιρείες επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Τα υψηλότερα σε αξία πρόστιμα επεβλήθησαν στις εξής εισηγμένες:

α) πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στην «Alpha Bank», ως καθολικής διαδόχου της «Εμπορικής Τράπεζας Α.Ε.»,

β) πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια» λόγω μη σύμμορφης με τα ΔΛΠ/ΔΠΧΑ κατάρτισης των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1.1-30.6.2012.

γ) πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ στην «Euromedica» αναφορικά με τη μη αναθεώρηση των προβλέψεών της για το έτος 2012. Επίσης, επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ στην «F.G. Europe» λόγω μη σύμμορφης με τα ΔΠΧΑ κατάρτισης των ετήσιων οικονομικών της καταστάσεων χρήσης 2012. Aκόμη επεβλήθη πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στη Βιοτέρ

λόγω μη σύμμορφης με τα ΔΠΧΑ κατάρτισης των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01. – 30.09.2012.

Το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός ελληνικού πιστοποιημένου εξ αποστάσεως προγράμματος με διεθνείς προδιαγραφές επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό. Το πρόγραμμα, με την επωνυμία Diploma in Tourism, απευθύνεται μεταξύ άλλων σε νέους και επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού. Προσφέρει αναγνώριση από θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς, πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής από πανεπιστημιακούς και έμπειρα στελέχη του χώρου κ.ά. Η ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία επιτυγχάνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση 3 πιστοποιητικών. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει ορισθεί η 11η Οκτωβρίου.

Νέος γενικός  διευθυντής στην Alcon

Νέος γενικός διευθυντής στην Alcon Ελλάδος από 1ης Σεπτεμβρίου ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Μπρίλης. Θα είναι υπεύθυνος για τις εμπορικές δραστηριότητες της Alcon σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και Μάλτα. Προέρχεται από τη θέση του διευθυντή Εταιρικής Στρατηγικής της Novartis και πριν από την ένταξή του στη Novartis, ο κ. Μπρίλης κατείχε θέσεις ευθύνης στην Astra Zeneca Ελλάδος, στον όμιλο Υγεία και στο Bolton Consulting Group. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Columbia Business School των ΗΠΑ.

Επανεξέταση της απόφασης για αύξηση κεφαλαίου

Την επανεξέταση της απόφασης των μετόχων της Nexans για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 21,08 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών θα κληθούν να αποφασίσουν εκ νέου οι μέτοχοι της εισηγμένης σε έκτακτη γενική συνέλευση. Οπως έγινε γνωστό, το αίτημα της επανεξέτασης κατατέθηκε από μέτοχο της εταιρείας που ελέγχει πάνω από το 5% του μετοχικού κεφαλαίου και του δίνει το δικαίωμα η σχετική νομοθεσία. Η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2015 και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται ακόμη η εκλογή νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου και η διανομή προμερίσματος. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 21,08 εκατ. ευρώ από τη γενική συνέλευση των μετόχων είχε ληφθεί στις 26 Ιουνίου 2015, ακριβώς 2 μέρες πριν από την επιβολή των capital controls στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT