Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ελεύθερος ο Καλφαγιάννης

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ελεύθερος ο Καλφαγιάννης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, που είχαν προσαχθεί χθες το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

Οι δύο συνδικαλιστές είχαν οδηγηθεί από τα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, έπειτα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTOPEN από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ χωρίς άδεια. Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξαν ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον τότε υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Για αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη είχε κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και από την κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

«Δεν ξέρω γιατί η σύλληψή μας έγινε σήμερα, δεν ξέρω αν είναι συμβολική η κίνηση αυτή. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί ενώ υπάρχουν κανάλια χωρίς άδειες, εκείνοι αποφάσισαν να συλλάβουν εμάς», είπε βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα ο κ. Καλφαγιάννης.

Σε υποστήριξη των συνδικαλιστών μετέβη στο Α.Τ. Κυψέλης ο επικεφαλής της ΛAE Π. Λαφαζάνης. «Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμισι χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Εως τώρα όμως ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακή φωνή στα ερτζιανά», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη». Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο Α.Τ. Κυψέλης και η Ραχήλ Μακρή. Τη συμπαράστασή του στον Π. Καλφαγιάννη έδειξε μεταβαίνοντας στο Α.Τ. Κυψέλης και ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον προσαχθέντα στο παράθυρο του τμήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT