Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι «δικεφάλων»

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι «δικεφάλων»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της φετινής Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας στην Τούμπα της ΑΕΚ με σκορ 2-1, κάνοντας ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ηταν ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις το οποίο παρακολούθησαν μαζί ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αποδεικνύοντας εμπράκτως άλλη μία φορά τις εξαιρετικές σχέσεις τους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αποκλειστική υπόθεση του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο για το μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Βρήκαν τους διαδρόμους στην άμυνα της ΑΕΚ και με τον Γκάρι Ροντρίγκες και με τον Ρόμπερτ Μακ και δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα στην εστία του Μπαρόχα. Αυτό που έλειψε ήταν το γκολ.

Η αναποτελεσματικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που καθόρισε το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ακυρωθέν γκολ (οφσάιντ του Αθανασιάδη) και 11 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων τρία τετ α τετ, όμως ο Μακ αστόχησε (στις καθυστερήσεις η πιο κλασική ευκαιρία) να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Η ΑΕΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να «παγώσει» τον ρυθμό, αλλά ήταν τυχερή στο πρώτο 45λεπτο, κυρίως γιατί ήταν άστοχοι οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ και γιατί ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Μπαρόχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, αλλά όχι από την ομάδα που πολλοί θα περίμεναν, βάσει της εικόνας στο α΄ μέρος. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, όταν στο 47΄ ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Αραβίδης με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ολσεν, γράφοντας το 0-1.

Ο Τούντορ προσπάθησε να βρει λύσεις και στο 59΄ έριξε στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος αποθεώθηκε και η δική του παρουσία συνδυάστηκε με την ακόμα μεγαλύτερη πίεση του ΠΑΟΚ. Πέντε λεπτά μετά την είσοδο του Βούλγαρου, στο 64΄, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε σε 1-1 με έναν εκ των κορυφαίων παικτών του χθες. Ο Μακ σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς της ΑΕΚ και ο Ροντρίγκες ανενόχλητος έγραψε το 1-1 με σουτ που βρήκε πρώτα το δοκάρι και στη συνέχεια αναπαύθηκε στα δίχτυα του Μπαρόχα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή και το κατάφεραν στο 85΄ όταν ο Τζιόλης κέρδισε πέναλτι από άτσαλο τάκλιν του Σοϊλέδη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Στέφανος Αθανασιάδης για το 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, η πρώτη στο 90΄+1΄ όταν από σέντρα του Μάνταλου η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του ΠΑΟΚ και στο 90΄+5΄ όταν κεφαλιά του ίδιου παίκτη, ανάγκασε τον Ολσεν να στείλει την μπάλα σε κόρνερ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ, έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του μετά τον αγώνα, υπογραμμίζοντας: «Ηξερα ότι θα κερδίσουμε. Εχω πραγματικούς άνδρες στην ομάδα μου. Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Πήραμε τη νίκη στο πιο σημαντικό παιχνίδι ώς τώρα και συνεχίζουμε». Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας, θεώρησε ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία: «Φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας αλλά πιστεύω ότι από έλλειψη συγκέντρωσης και ένα λάθος προσωπικό δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Νομίζω πιο δίκαιο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία…».

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59΄ Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Σάμπο (46΄ Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (87΄ Μαλεζάς).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας (56΄ Μπαρμπόσα), Μπουονανότε (67΄ Μάνταλος), Αραβίδης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή