Σε 10.000 απολύσεις στην επόμενη τριετία προχωράει η Caterpillar

Σε 10.000 απολύσεις στην επόμενη τριετία προχωράει η Caterpillar

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποδυνάμωση του κλάδου της ενέργειας και της εξόρυξης οδηγεί τις εταιρείες του σε μείωση εσόδων και δραστικές περικοπές. Η Caterpillar, η μεγαλύτερη στην κατασκευή εξοπλισμού για τις κατασκευαστικές και τις εξορυκτικές δραστηριότητες διεθνώς, αποφάσισε να περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας έως το 2018 λόγω της δραστικής αναθεώρησης των εσόδων το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, η εταιρεία προβλέπει πως εφέτος τα έσοδα θα μειωθούν ενδεχομένως κατά 1 δισ. δολάρια. Η τιμή της μετοχής της Caterpillar, η οποία ήδη έχει πληγεί εξαιτίας της επιβράδυνσης στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας, υποχώρησε έως και 8% χθες, μετά την ανακοίνωση της αναθεώρησης των εσόδων.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Νταγκ Ομπερχέλμαν ανέφερε πως τα έσοδα το 2015 και για τρίτη διαδοχικά χρονιά θα μειωθούν έως και κατά 1 δισ. δολάρια, στα 48 δισ. δολάρια, ενώ, σχετικά με το 2016, τα έσοδα εκτιμάται πως θα ελαττωθούν περαιτέρω κατά 5%. Μέχρι την εκπνοή του 2016 θα περικοπούν από 4.000 έως 5.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι περισσότερες φέτος. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 η Caterpillar απασχολούσε 114.233 υπαλλήλους. Η αναδιοργάνωσή της εκτιμάται πως θα της εξοικονομεί 1,5 δισ. δολάρια ετησίως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή