Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υγεία

Οριακή πτώση πωλήσεων

Αρκετά καλή εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του διαγνωστικού κέντρου Υγεία παρά τη μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα του Χρηματιστηρίου. Πιο συγκεκριμένα, άλλαξαν χέρια περισσότερα από 400.000 τεμάχια, ενώ ο τίτλος του «Υγεία» σε εβδομαδιαία βάση υπέστη απώλειες 1,57%. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2015, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και ανήλθαν στα 114,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή πτώση 0,5%.

Κρέτα Φαρμ

Αύξηση πωλήσεων

Με εβδομαδιαία κέρδη 10,6% ολοκλήρωσε την τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η μετοχή της Κρέτα Φαρμ. Παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο των αλλαντικών πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις 50,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015, εμφανίζοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2014. Τα αντίστοιχα μεγέθη για τη μητρική εταιρεία ανήλθαν σε 50,1 εκατ. ευρώ την περίοδο του 2015 και 47,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ήτοι αυξημένα κατά 5%.

Ελληνικά Καλώδια

Αισιοδοξία

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή να υποχωρήσει στα επίπεδα των 0,908 ευρώ (κλείσιμο 24/9), σημειώνοντας συνολικές απώλειες 6,01%. Η διοίκηση της εταιρείας παραμένει αισιόδοξη για το 2015 παρά το ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι πρωτοβουλίες έχουν επικεντρωθεί στην αύξηση πωλήσεων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην ανάπτυξη ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Αεροπορία Αιγαίου

Ενίσχυση της κίνησης

Στις πρώτες επιλογές των ξένων και εγχώριων θεσμικών επενδυτών παραμένει η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου. Η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 3,03%. Στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2015, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 15% και ανήλθε σε 5 εκατ. επιβάτες, με την εταιρεία να επενδύει σημαντικά σε στόλο και υψηλότερη χωρητικότητα, αυξάνοντας συχνότητες αλλά και προσθέτοντας νέους προορισμούς. Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 20%, προερχόμενη κυρίως από την κύρια βάση της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT