Nίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ

Nίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σημείωσε στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 2-1 της Βέροιας, για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η Ενωση έψαχνε το γιατρικό μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και το βρήκε, στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, έστω κι αν για ένα ημίχρονο «φλέρταρε» με την ήττα και για 45 λεπτά με την ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον «Δικέφαλο» και χωρίς να έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, προηγήθηκαν με τον Νέτο στο 32΄ ο οποίος έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας έπειτα από λάθος του Μπουονανότε. Με το 1-0 εις βάρος της ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας αποφάσισε να προχωρήσει σταδιακά σε μερικά τολμηρά πειράματα στην ενδεκάδα της Ενωσης. Ηδη, πάντως η βασική ενδεκάδα είχε αρκετά ρίσκα, αφού αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί τρεις παίκτες (Μάνταλος, Μπουονανότε, Βάργκας), οι οποίοι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και τους αρέσει να κινούνται στον ίδιο χώρο.

Ο Δέλλας «ανακάτεψε» τους Αραβίδη, Μάνταλο, Μπουονανότε και Βάργκας, με αποτέλεσμα ο Αραβίδης από σέντερ φορ να μετατραπεί σε αριστερό εξτρέμ, ο Μάνταλος από αριστερό εξτρέμ να περάσει δεξιά, ο Μπουονανότε από δεξιά να πάει στο κέντρο και ο Βάργκας από δεκάρι να γίνει επιθετικός! Η κίνηση αυτή είχε άμεσο όφελος για την ΑΕΚ η οποία στο 49΄ ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή του Μπουονανότε, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο… ισοφάρισε και το δικό του λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ της Βέροιας.

Παρά το γρήγορο γκολ, η Ενωση δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και δημιούργησε την επόμενη ευκαιρία της στο 70΄, όταν ο Βάργκας είδε ανέλπιστα την μπάλα να στρώνεται μπροστά του από λάθος του Γιαννούλη, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Από το 75΄ και μετά, ο Δέλλας αποφάσισε να προβεί σε ένα νέο ανακάτεμα, αυτή την φορά ακόμη πιο ριψοκίνδυνο, αφού πέρασε ο Πλατέλλας, στη θέση του Σιμόες, ο Κρισάντους στη θέση του Μπουονανότε, στη συνέχεια ο Μπαρμπόσα αντί του Τζανετόπουλου. Για περίπου 15 λεπτά, η ΑΕΚ έπαιξε με αμυντικά χαφ τον Μάνταλο και τον Βάργκας, έχοντας ως στόπερ τον Λαμπρόπουλο με τον Γιόχανσον. Η πίεση της Ενωσης έπιασε τόπο, η περιοχή «γέμισε» και το γκολ της ανατροπής ήρθε με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα στο 90΄!

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Αραγονές, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Σιόντης, Βεργώνης, Νέτο (87΄ Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Μερεμπασβίλι (77΄ Μαγιέφσκι), Αμπντούν (71΄ Κόλα).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (64΄ Πλατέλλας), Μπουονανότε (75΄ Κρισάντους), Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή