Δίαιτα: Τι πρέπει να τρώμε μετά το γυμναστήριο

Δίαιτα: Τι πρέπει να τρώμε μετά το γυμναστήριο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για μια καλή φυσική κατάσταση σε κάθε ηλικία αλλά και για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ενώ γυμναζόμαστε σχεδόν καθημερινά, δεν καταφέρνουμε τελικά να χάσουμε το περιττό βάρος. Ανακαλύψτε 7 διατροφικά λάθη που κάνουμε συνήθως μετά το γυμναστήριο:

1.Δεν τρώτε αμέσως μετά το γυμναστήριο: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα μας μετά τη γυμναστική έχει ανάγκη από θερμίδες, για αυτό καλό είναι να τρώμε αμέσως μετά –μέσα στην επόμενη μισή ώρα- ώστε να διατηρήσουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και να μην καταλήξουμε να πεινάμε περισσότερο αργότερα!

2.Τρώτε πολύ: Αισθάνεστε ότι έχετε κάψει αρκετές θερμίδες για αυτό μπορείτε να απολαύσετε ένα παχυντικό γλυκό. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, οι περισσότεροι καταλήγουμε να καταναλώνουμε τελικά περισσότερες θερμίδες από όσες κάψαμε.

3.Προσοχή στις πρωτεΐνες: Η πρωτεΐνη μπορεί να είναι ιδανική τροφή μετά το γυμναστήριο αλλά σε υπερβολική ποσότητα δεν μας βοηθά. Καλό είναι να συνδυάζουμε την πρωτεΐνη με υδατάνθρακες, λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης.  

4.Προσοχή στην ζάχαρη και την καφεΐνη: Μετά τη γυμναστική αισθανόμαστε κούραση, για αυτό πολλοί επιλέγουμε να καταναλώσουμε κάτι με ζάχαρη ή καφεΐνη που θα μας «ξυπνήσει». Δυστυχώς, ενώ αρχικά μπορεί να έχετε ενέργεια, γρήγορα θα αισθανθείτε και πάλι κούραση αλλά και περισσότερη όρεξη για φαγητό.

5.Πίνετε smoothies μετά τη γυμναστική; Οι χυμοί που περιέχουν φρούτα συνήθως δεν έχουν την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, ενώ κρύβουν και πολλές θερμίδες.

6. Αλκοόλ: Το αλκοόλ όχι μόνο δεν θα σας ενυδατώσει αλλά θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής έχετε ιδρώσει. Προτιμήστε νερό και αποφύγετε το αλκοόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή