Ψηφιακές υπηρεσίες από την Επ. Ανταγωνισμού

Ψηφιακές υπηρεσίες από την Επ. Ανταγωνισμού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών θα παρέχει πλέον η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, αλλά και προς τους δημόσιους φορείς και διεθνείς οργανισμούς. Πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών θα επιτυγχάνονται τα εξής:

• Θα μειώνεται σημαντικά το κόστος που έχουν οι συναλλασσόμενοι με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

• Θα εξασφαλίζεται η ταχύτερη επικοινωνία (ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών για την ολοκλήρωση των υποθέσεων) και η συνεργασία με άλλες ελεγκτικές Αρχές.

• Θα αξιοποιούνται τεχνολογικές υποδομές για την καλύτερη διαφύλαξη και διαχείριση των στοιχείων των φακέλων και του αρχείου της υπηρεσίας. Απώτερος σκοπός είναι βεβαίως η κάλυψη του συνόλου των επιχειρησιακών απαιτήσεων της ανεξάρτητης αρχής για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού της έτους, για την καταπολέμηση των πρακτικών που περιορίζουν ή νοθεύουν τον ανταγωνισμό και καταλήγουν σε βλάβη των καταναλωτών και τη διατήρηση ή αποκατάσταση της υγιούς ανταγωνιστικής δομής των αγορών. Οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες στις δύο ημερίδες που διοργανώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο, 1η Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη) και η δεύτερη στην Αθήνα, την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, στην Αίθουσα «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή