Σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες για 14 νέα ακίνητα προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ

Σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες για 14 νέα ακίνητα προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανεκκίνηση για τη διαδικασία αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών και τον ιστότοπο e-publicrealestate.gr. Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 ακίνητα ή/και ομάδες ακινήτων. Πρόκειται για ακίνητα κυρίως μικρής αξίας που βρίσκονται διεσπαρμένα σε όλη την επικράτεια, π.χ. Λευκάδα, Φθιώτιδα, Αργος, Ναύπλιο κ.ά.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, για την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της πρώτης φάσης από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, ορίζονται οι ημερομηνίες 10 και 17 Δεκεμβρίου 2015.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προεπιλογή των ενδιαφερόμενων αγοραστών, οι οποίοι και θα κληθούν να συμμετάσχουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού, δηλαδή στην ηλεκτρονική δημοπρασία των ακινήτων.

Η ημερομηνία υλοποίησης της δημοπρασίας ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμη. Σημειώνεται ότι η δημοπρασία των ακινήτων συνιστά το τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό που «ξεπαγώνει» η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στον τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας που κατέχει. Είχε προηγηθεί η επανεκκίνηση της διαδικασίας πώλησης της Δ΄ Ομάδας ακινήτων του εξωτερικού και της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται πέντε ακίνητα που βρίσκονται σε ΗΠΑ, Ιταλία, Ν. Αφρική και Σλοβενία.

Πρόκειται για ακίνητα, η διαδικασία πώλησης των οποίων είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2014, αλλά πάγωσε με την προκήρυξη των εκλογών του περασμένου Γενάρη. Η υποβολή προσφορών για τα προαναφερόμενα ακίνητα έχει καθοριστεί να γίνει την 5η Νοεμβρίου 2015. Το ΤΑΙΠΕΔ και το ελληνικό Δημόσιο προσδοκούν από την πώληση των προαναφερόμενων ακινήτων τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ. Από το ακίνητο που βρίσκεται στο Ποσείδι Χαλκιδικής, το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά έσοδα μερικών εκατομμυρίων ευρώ. Η έκταση είναι μοναδική, εκτείνεται σε 160 στρέμματα και διαθέτει παραθαλάσσιο μέτωπο 370 μέτρων. Η υποβολή προσφορών έχει οριστεί για τη 18η Δεκεμβρίου 2015.

Με τα προαναφερόμενα, το ΤΑΙΠΕΔ επανεκκινεί στο σύνολό του το πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου που είχε παγώσει κυρίως λόγω των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μαζί με αυτό φυσικά αρχίζει και η επαναλειτουργία της πλατφόρμας e-publicrealestate.gr, η οποία είχε αξιοποιηθεί και από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν προγραμματιστεί να πωληθούν μέσω αντίστοιχης διαδικασίας τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία πάγωσε λόγω των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT