Kate Winslet: «Δεν νιώθω σταρ του κινηματογράφου»

Kate Winslet: «Δεν νιώθω σταρ του κινηματογράφου»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχει βραβευτεί με Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία ‘The Reader’ και να έχει τιμηθεί με πολλά ακόμα διακεκριμένα βραβεία για ρόλους της σε επιτυχημένες ταινίες, όμως η Kate Winslet δεν νιώθει σταρ του κινηματογράφου. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στη Wall Street Journal, η ηθοποιός εξηγεί γιατί η καθημερινότητά της με την οικογένειά της δεν είναι αυτή που φαντάζεται ο κόσμος, αλλά και γιατί έχει κουραστεί με τα media που ασχολούνται με την προσωπική της ζωή και την εξωτερική της εμφάνιση.

«Πριν λίγους μήνες, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων μου έστειλε ένα email για ένα δημοσιογράφο που είχε μια φωτογραφία μου από μια εκδήλωση και σχολίαζε το γεγονός ότι έχω χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Δεν θέλω να σχολιάζω τις απόψεις των ειδικών που λένε ότι έχω κάνει πλαστική. Με εκνευρίζουν όλα αυτά» λέει, εξηγώντας ότι ποτέ δεν έχει κάνει Botox ενώ έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την τελευταία της εγκυμοσύνη. «Παχαίνω πολύ όταν είμαι έγκυος. Το σώμα μου δεν θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν αλλά σωματικά αισθάνομαι τέλεια και υγιής», λέει η 39χρονη ηθοποιός. Λίγο πριν κλείσει τα 40 εξάλλου, δηλώνει ότι νιώθει καλύτερα από ποτέ: «Όλοι ασχολούμαστε με το σώμα μας όταν είμαστε 20 με ένα τρόπο που δεν είναι υγιής. Στα 30 αρχίζεις να θέλεις να είσαι fit. Πλέον βλέπω το σώμα μου σαν ένα εργαλείο που πρέπει να διατηρήσω γιατί είμαι μητέρα και πρέπει να είμαι όσο πιο υγιής γίνεται για τους 3 αυτούς ανθρώπους που με χρειάζονται».

Η Winslet δηλώνει, επίσης, ενοχλημένη από τους δημοσιογράφους που υποθέτουν ότι αφήνει την οικογένειά της για να κάνει επαγγελματικά ταξίδια ή να γυρίσει μια ταινία. Όπως εξηγεί πάντα οργανώνει τα γυρίσματα των ταινιών ανάλογα με το πρόγραμμα των παιδιών: «Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι φεύγω για μήνες. Πολλοί δημοσιογράφοι με ρωτάνε αν ανυπομονώ να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου κι εγώ απλά σκέφτομαι ότι είμαι μαζί τους συνέχεια». Μετά την δημοσιότητα που δέχθηκε το 1997- όταν πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Leonardo Di Caprio στην ταινία ‘Ο Τιτανικός’- η Kate προσπάθησε να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ: «Κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί στη ζωή μου. Κανείς δεν γνωρίζει για τέλειωσε ο πρώτος μου γάμος ή ο δεύτερος. Είμαι περήφανη για αυτές τις σιωπές» λέει εξηγώντας ότι κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για την δημοσίευση της προσωπικής του ζωής στα περιοδικά.

Μετά τον γάμο της με τον Jim Threapleton με τον οποίο απέκτησε μια κόρη και τον δεύτερο γάμο της με τον σκηνοθέτη Sam Mendes με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, η Winslet παντρεύτηκε τον Ned Rocknroll και γέννησε τον τρίτο παιδί της τον Δεκέμβρη του 2013. «Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που δεν είναι διάσημοι και έχουν κάνει πολλούς γάμους. Αυτά είναι τα χαρτιά που μου μοίρασε η ζωή. Δεν προγραμμάτιζα να γίνει κάτι τέτοιο. Και δεν ήταν εύκολο» τονίζει. Ο μόνος προγραμματισμός που έχει κάνει αφορά στην καριέρα της. Η ηθοποιός διεκδίκησε τον τελευταίο της ρόλο στην βιογραφική ταινία για τον Steve Jobs, τον οποίο θα υποδύεται ο Michael Fassbender. «Όσο μεγαλώνεις πρέπει να γίνεσαι πιο ενδιαφέρουσα. Για αυτό πρέπει να επιλέγεις τους σωστούς ρόλους» λέει. Η Kate, εξάλλου, δεν νιώθει σταρ αλλά ηθοποιός: «Ποτέ δεν μου άρεσε να με αποκαλούν σταρ. Δεν νιώθω σαν σταρ και σίγουρα δεν ζω σαν σταρ, τουλάχιστον όχι έτσι όπως φαντάζομαι ότι ένας σωστός σταρ ζει», εξηγεί και τονίζει ότι «πάντα θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά. Θέλω να εξελιχθώ, θέλω να αλλάξω και θέλω να εκπλήσσω τον εαυτό μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή