Αλλαγή αίθουσας στη δίκη για το «Noor 1»

Αλλαγή αίθουσας στη δίκη για το «Noor 1»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας θα διεξαχθεί τελικώς η δίκη για την υπόθεση διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor 1».

Την απόφαση για αλλαγή της δικαστικής αίθουσας έλαβαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» κατηγορούνται 35 άτομα. Μεταξύ αυτών είναι ο επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Α.Κ., ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο επιχειρηματίας είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο. Αρχικά είχε εξεταστεί ως μάρτυρας, ωστόσο, ύστερα από συμπληρωματική απολογία της συζύγου του πλοιοκτήτη του «Νoor 1», ασκήθηκε εις βάρος του δίωξη.

Πάντως, όπως επεσήμαιναν αρμόδιοι κύκλοι, η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί με ταχείς ρυθμούς, καθώς για την πρώτη ομάδα συλληφθέντων της υπόθεσης, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης λήγει στις 13 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, εάν δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η απόφαση του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Αρειος Πάγος ασχολείται με την υπόθεση του «Noor 1», καθώς πριν από μία εβδομάδα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από την επιθεώρηση του Αρείου Πάγου να διερευνήσει την αιτία για την οποία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, η πρόεδρος που επρόκειτο να δικάσει την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά δήλωσε κώλυμα και απεσύρθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή