«Στο σφυρί» το μπισκότο του «Τιτανικού»

«Στο σφυρί» το μπισκότο του «Τιτανικού»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μπισκότο από το κιτ επιβίωσης των σωστικών λέμβων του Τιτανικού θα δημοπρατηθεί στις 24 Οκτωβρίου στη Βρετανία από τον οίκο Henry Aldridge & Son, με έδρα το Γουίλτσιρ, αφού διατηρήθηκε για δεκαετίες σε ένα φωτογραφικό φάκελο της Kodak από επιβάτη του πλοίου «S.S. Carpathia», το οποίο είχε σπεύσει προς διάσωση των επιζώντων του ναυαγίου. Ο Τιτανικός βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912, ύστερα από σύγκρουση με παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από τη Νέα Υόρκη προς το Σαουθάμπτον. Περίπου 1.500 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον δημοπράτη Αντριου Αλντριτζ, πρόκειται για το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου. Το σνακ της εταιρείας Spillers and Bakers με την επωνυμία «Pilot» υπολογίζεται ότι θα πωληθεί προς τουλάχιστον οκτώ έως δέκα χιλιάδες λίρες (10.800 με 13.500 ευρώ). «Δεν γνωρίζουμε από ποια σωστική λέμβο προέρχεται, αλλά δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μπισκότο του Τιτανικού από όσο ξέρω», είπε ο ίδιος. «Είναι απίστευτο που αυτό το μπισκότο επιβίωσε ενός τόσο δραματικού συμβάντος», πρόσθεσε. Ο Αλντριτζ, επίσης, ανέφερε ότι πριν από μερικά χρόνια ένα μπισκότο από μία εξερευνητική αποστολή του Ερνεστ Σάκλετον πουλήθηκε προς περίπου τρεις χιλιάδες λίρες, ενώ ένα μπισκότο από το υπερωκεάνιο «Λουζιτάνια» βρίσκεται σε μουσείο της Ιρλανδίας.

«Διασώστης» του γλυκού σνακ ήταν ο Τζέιμς Φένγουικ, ο οποίος ξεκινούσε το ταξίδι του μέλιτος με τη σύζυγό του Μέιμπελ προς την Ευρώπη. Το μπισκότο θα δημοπρατηθεί μαζί με το φωτογραφικό αρχείο του Φένγουικ, όπου περιέχονται μοναδικές λήψεις, που διηγούνται την ιστορία της διάσωσης των επιζώντων του Τιτανικού. Το «Carpathia» περιμάζεψε από τη θάλασσα περισσότερα από 700 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή