Η σκυτάλη στην Ευρωλίγκα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ, προσφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό για τονωτικές νίκες, εν όψει της έναρξης της Ευρωλίγκας, αλλά και του νέου ντέρμπι που θα δώσουν, την ερχόμενη Δευτέρα, στο Ολυμπιακό στάδιο για τη δεύτερη αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» έφυγαν νικητές από τη δύσκολη έδρα του Αλεξάνδρειου Μελάθρου (70-76 τον Αρη), στο οποίο η ατμόσφαιρα των κερκίδων ήταν ευρωπαϊκού επιπέδου και όπως άρμοζε στην εντυπωσιακή αρχή που δόθηκε στο ντέρμπι με το τζάμπολ διά χειρός Νίκου Γκάλη. Ο Παναθηναϊκός που θα παίξει με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, την Παρασκευή, πιστοποίησε τη σταδιακή αύξηση της ομοιογένειας που παρουσιάζει από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες και της προπονητικής φιλοσοφίας του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ενώ είχε κορυφαίο τον Τζέιμς Γκιστ. Στον Αρη έγινε αισθητή η απουσία του Αμερικανού σέντερ, Τζαμέλ Χάγκινς (γαστρεντερίτιδα), ο οποίος, όμως, υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα των «κίτρινων» στην Τραπεζούντα, κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, στην πρεμιέρα του Γιούροκαπ.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε… προπόνηση το παιχνίδι του με τον Κολοσσό Ρόδου (88-62), ύστερα από την ήττα αποκλεισμού στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και πλέον προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την κροατική Τσεντεβίτα, μεθαύριο, στο ουδέτερο γήπεδο «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου, λόγω της τιμωρίας που μεταφέρει από την περυσινή Ευρωλίγκα.

Η ΑΕΚ… συνήλθε άμεσα από την ήττα του Κυπέλλου από τον Αρη, νίκησε τον ΠΑΟΚ (65-53) και αμφότεροι οι «Δικέφαλοι» του ελληνικού μπάσκετ, παίρνουν θέση στην αφετηρία του Γιούροκαπ, υποδεχόμενοι στο ΟΑΚΑ, την Κράνσι Οκτιάμπρ και στην Πυλαία, τη Σόλνοκι.

Οι οριακές νίκες των γηπεδούχων στα παιχνίδια Καβάλας – Λαυρίου (68-66) και Κηφισιάς – Αρκαδικού, με το ίδιο σκορ (68-66), δείχνει τον υψηλό ανταγωνισμό που θα υπάρξει φέτος από τις ομάδες ίσων δυνατοτήτων και τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν τα αποτελέσματα των περισσοτέρων αγώνων. Το πρώτο «διπλό» της πρώτης αγωνιστικής, πέτυχαν το Σάββατο, τα Τρίκαλα (64-73 τον Κόροιβο), ενώ το Ρέθυμνο έδειξε ότι έχει την ίδια, περσινή σταθερότητα, με την εύκολη νίκη του επί του Απόλλωνα Πάτρας (87-73).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή