Σε αναμονή η αγορά ομολόγων

Σε αναμονή η αγορά ομολόγων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναμονή βρίσκονται οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων ενόψει του πολυνομοσχεδίου που θα ψηφισθεί στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής. Η εικόνα στην αγορά παραμένει υποτονική με ελάχιστες συναλλαγές. Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,75% έχοντας ακριβώς την ίδια απόδοση σε  σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ανήλθε στο 8,40% έναντι 8,31% σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση ενώ η απόδοση του 3ετούς ομολόγου κατέγραψε σημερινή απόδοση στο 9,40% από 9,31% την Δευτέρα. Το spread (διαφορά απόδοσης 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε σήμερα στις 718 μονάδες βάσης από 717 μονάδες βάσης την χθεσινή μέρα.

Σχεδόν αμετάβλητη σε σύγκριση με τη Δευτέρα παραμένει η εικόνα και στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανέρχεται στο 1,65%, του γαλλικού δεκαετούς στο 0,94%, του ισπανικού δεκαετούς στο1,78% και του πορτογαλέζικου δεκαετούς στο 2,40%. Η Ιρλανδική δεκαετία ανέρχεται στο 1,15% και το γερμανικό δεκαετές διαμορφώνεται σήμερα στο 0,57% σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή