Η αγωνιστική που καθορίζει πολλά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η αγωνιστική που καθορίζει πολλά στο Τσάμπιονς Λιγκ

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τσάμπιονς Λιγκ ξαναμπαίνει στη ζωή μας ύστερα από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, με μόνο ένα λαμπερό παιχνίδι στο πρόγραμμά του αλλά με πολλά άλλα κρίσιμα, μιας και η 3η αγωνιστική είναι συνήθως αυτή που ξεχωρίζει τους αμνούς από τα ερίφια. Με το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, είναι συνήθως η αγωνιστική όπου φαίνεται πιο καθαρά ποιες από τις 32 ομάδες «κλειδώνουν» ουσιαστικά την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, ποιες ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στα όρια του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, ποιες συνεχίζουν μόνο για το… ονόρε και τη χαρά της συμμετοχής. Ο κορμός των φιλοδοξιών κάθε ομάδας κτίζεται σ’ αυτή την αγωνιστική, με τις υπόλοιπες τρεις να βάζουν συνήθως τις τελευταίες πινελιές για να ολοκληρωθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου η εικόνα της φάσης των ομίλων.

Το λαμπερό παιχνίδι της αγωνιστικής είναι αναμφίβολα το Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης για τον 1ο όμιλο και ας μην κρίνει κάτι σπουδαίο βαθμολογικά. Και οι δύο έχουν δύο νίκες και 6 β., οπότε η μάχη είναι περισσότερο για το γόητρο και την πρώτη θέση, παρά για την πρόκριση. Το δεύτερο, όμως, πιο λαμπερό ζευγάρι της αγωνιστικής έχει χαρακτήρα ζωής και θανάτου για τη μία από τις δύο ομάδες. Εχοντας δύο ήττες στην πλάτη και μηδέν βαθμούς στο σακούλι, η Αρσεναλ υποδέχεται για τον 6ο όμιλο την «άνετη» Μπάγερν των 6 β. στο Λονδίνο και ξέρει ότι αν δεν τη νικήσει, το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των ομίλων, με μόνο ρεαλιστικό στόχο την 3η θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ κρίσιμο είναι και το άλλο ματς του ομίλου, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό. Ο νικητής θα κάνει άλμα πρόκρισης, ειδικά εάν δεν είναι ο γηπεδούχος.

Την ίδια ημέρα (Τρίτη) γίνονται και οι αγώνες του 5ου, του 7ου και του 8ου ομίλου, με χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει κάποιο «μεγάλο» παιχνίδι στο πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το δεδομένο βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχουν όλες οι αναμετρήσεις. Στον 5ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα (4 β.) παίζει στη Λευκορωσία με την Μπάτε Μπορίσοφ (3 β.), αλλά το ματς «φωτιά» είναι το Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ρόμα. Οι Γερμανοί έχουν 3 β. και με νίκη ξεφεύγουν κατά πολύ από τους Ρωμαίους που έχουν μόνο έναν. Στον 7ο, η Τσέλσι (4 β.) κινδυνεύει να μπλέξει εάν δεν νικήσει στο Κίεβο την ισόβαθμή της Ντιναμό, μιας και η Πόρτο (επίσης 4 β.) είναι φαβορί κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (0 β.) και με νίκη ξεφεύγει. Στον 8ο όμιλο, η Ζενίτ (6 β.) ξεμπερδεύει με την πρόκριση αν νικήσει στην Αγία Πετρούπολη τη Λιόν (1 β.), ανοίγοντας τον δρόμο και για τη Βαλένθια (3 β.) αρκεί να κερδίσει στην Ισπανία την (με έναν βαθμό) Γάνδη.

Την Τετάρτη διεξάγονται οι αγώνες των τεσσάρων πρώτων ομίλων. Τα φώτα στον 1ο πέφτουν στην κόντρα γοήτρου Παρί – Ρεάλ, αλλά μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει το ματς Μάλμε – Σαχτάρ, με φόντο την 3η θέση. Στον 2ο όμιλο, όλοι έχουν από μία νίκη – μία ήττα και όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού, με τη Μάντσεστερ Γιουν. να δοκιμάζεται στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και τη Βόλφσμπουργκ να υποδέχεται την Αϊντχόβεν. Στον 3ο, η Μπενφίκα (6 β.) θα κλειδώσει την πρόκριση αν νικήσει την Γκαλατασαράι (1 β.) στην Πόλη, ενώ η Ατλέτικο (3 β.) υποδέχεται στη Μαδρίτη την Αστάνα (1 β.) χωρίς να έχει περιθώριο για άλλο «λάθος». Στον 4ο όμιλο, όλα τα φλας πέφτουν στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη. Εχουν από 3 β. και όποια νικήσει, θα αποκτήσει προβάδισμα για τη 2η θέση, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η Γιουβέντους (6 β.) θα νικήσει στο Τορίνο την (χωρίς πόντο) Γκλάντμπαχ και θα αγκαλιάσει την πρωτιά.

Την Πέμπτη, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κρασνοντάρ και ο Αστέρας Τρίπολης παίζει το τελευταίο του χαρτί στην Κύπρο, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Το πρόγραμμα των 12 ομίλων έχει πολλά ενδιαφέροντα ματς, όπως Φενέρμπαχτσε – Αγιαξ, Λίβερπουλ – Ρούμπιν Καζάν, Ντνίπρο – Σεντ Ετιέν, Λοκομοτίβ Μόσχας – Μπεσίκτας, Αντερλεχτ – Τότεναμ, Σάλκε – Σπάρτα Πράγας για τον όμιλο του Αστέρα και Γκαμπάλα – Ντόρτμουντ γι’ αυτόν του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT