Οι Αραβες αγοράζουν στην Τουρκία

Οι Αραβες αγοράζουν στην Τουρκία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο της τάξεως του 6,5% σημείωσαν οι πωλήσεις κατοικιών στην Τουρκία τον Αύγουστο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, με τη συμβολή των ξένων αγοραστών να καθίσταται όλο και σημαντικότερη. Βάσει των σχετικών στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας της Τουρκίας, οι ξένοι αγοραστές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 15,2% σε ετήσια βάση κατά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με σχετικές αναφορές από τον όμιλο μεσιτικών γραφείων Universal 21 που έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία μεταξύ των ξένων αγοραστών, η τουρκική αγορά κατοικίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των πολιτών που προέρχονται από χώρες του Αραβικού Κόλπου. Γι’ αυτό άλλωστε και μια πρόσφατη έκθεση ακινήτων στο Ντουμπάι συγκέντρωσε την παρουσία περισσότερων από 50 τουρκικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων.

Από τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι οι πλέον κινητικοί αγοραστές αποδεικνύονται πλέον οι Ιρακινοί, καταλαμβάνοντας μερίδιο 19,6% επί του συνόλου των αγορών κατοικιών που πραγματοποιήθηκαν από ξένους. Ακολουθούν με ποσοστό 13,3% οι αγοραστές από τη Σαουδική Αραβία και εκείνοι από το αραβικό εμιράτο του Κουβέιτ, με ποσοστό 11,1%. Σύμφωνα με φορείς της αγοράς, μεγάλη μερίδα των αγοραστών αυτών κινείται στην τουρκική αγορά κατοικίας με επενδυτικές βλέψεις, στοχεύοντας σε νεόδμητα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών με στόχο την ενοικίαση σε τρίτους.

Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στο τουριστικό ρεύμα της χώρας, καθώς από το 2010 μέχρι σήμερα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των Αράβων τουριστών στην Τουρκία. Το αρχικό τουριστικό ενδιαφέρον μεταφέρεται σταδιακά και στην αγορά κατοικίας και ιδίως στα εξοχικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT