«Ψίθυροι» στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

«Ψίθυροι» στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

24 γυναίκες εικαστικοί συμμετέχουν στη νέα έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, που θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016.

Πάντοτε υπάρχει ένας καλός λόγος για ένα ταξίδι στο Ρέθυμνο. Τώρα που φθινοπώριασε, η αφορμή για να κατηφορίσουμε στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είναι η έκθεση «Ψίθυροι», που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Τι θα δούμε; Καινούργια ή παλιότερα έργα 24 γυναικών της τέχνης από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίες κλήθηκαν να υποστηρίξουν το αίτημα για… ψιθύρους.

«Ο τίτλος αντλείται, νοηματικά, από το λόγο του σπουδαίου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, που τόσο καίρια μίλησε για τις λέξεις που γίνονται ψίθυροι και τους ψιθύρους που δυναμώνουν και γίνονται κραυγές, για το αιώνιο μουρμούρισμα και για τη μνήμη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και από τον ψίθυρο των σωμάτων, όπως το κληροδοτεί στην ανθρωπότητα η ποιήτρια του “I died for beauty” Εμιλι Ντίκινσον», διαβάζουμε στην παρουσίαση της έκθεσης, την οποία επιμελείται η Μαρία Μαραγκού.

Πρόκειται, αλλιώς, για τις καταθέσεις των καλλιτεχνών σε ζητήματα φύλου, ταυτότητας, φόβου και διαπιστώσεων που αφορούν σε απαγορεύσεις και κοινωνικούς κώδικες. Μαζί με τις γυναίκες εικαστικούς και ένας άνδρας καλλιτέχνης, ο οποίος συλλέγει συνεντεύξεις γυναικών που μιλούν γι’ αυτά που νιώθουν. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016.

> Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης), Μεσολογγίου 32, Ρέθυμνο, Τ/28310-52.530, www.cca.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT