Επιθέσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη

Επιθέσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΕΒΡΩΝΑ. Δύο Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν χθες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στη Χεβρώνα και έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές του Ισραήλ. Ο ένας, πριν πυροβοληθεί, τραυμάτισε ελαφρά Ισραηλινό στρατιώτη με μαχαίρι στο κεφάλι, ενώ ο άλλος επιτέθηκε μεν σε στρατιώτη αλλά δεν τον τραυμάτισε.

Τις τελευταίες ημέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων έχουν μεταφερθεί από την Ιερουσαλήμ στη Δυτική Οχθη και συγκεκριμένα στη Χεβρώνα, όπου μερικές εκατοντάδες εθνικιστές Εβραίοι έποικοι ζουν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους. Ο Ισραηλινός στρατιώτης που τραυματίστηκε φρουρούσε τον ιερό τόπο που οι Εβραίοι ονομάζουν «Σπηλιά των Πατριαρχών», όπου η Βίβλος λέει ότι θάφτηκαν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, ενώ οι μουσουλμάνοι ονομάζουν «Τζαμί του Ιμπραήμ», αντανακλώντας το γεγονός ότι ο Αβραάμ θεωρείται πατέρας τόσο του Ιουδαϊσμού όσο και του Ισλάμ.

Στο πρόσφατο κύμα βίας που ξέσπασε στα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 11 Ισραηλινοί και 57 Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των Ισραηλινών, μεταξύ των νεκρών Παλαιστινίων, οι 37 είχαν επιχειρήσει επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, ενώ οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις. Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις είναι αυθόρμητη συνέπεια εντάσεων που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία 50 χρόνια ισραηλινής κατοχής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT