Σύντομα (03/11/15)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σαντορίνη το συμπόσιο της UNESCO για το κρασί

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη από την UNESCO ένα διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Η κληρονομιά και η αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών». H θεματολογία περιλαμβάνει τους τρόπους αξιοποίησης της κληρονομιάς των αμπελοοινικών περιοχών, τους φορείς δημιουργίας τους και τους κανονισμούς που τους διέπουν, την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των αμπελουργικών παραδόσεων, τη σχέση τουρισμού και οινοτουρισμού καθώς και τη χρησιμότητα της προόδου στον επιστημονικό και τεχνικό τομέα για την αξιοποίηση των εν λόγω περιοχών. Η συνεδρία της πρώτης ημέρας είναι αφιερωμένη στον οινοτουρισμό. Eπίσης, θα παρουσιασθούν πετυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης οινοτουριστικών περιοχών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πραγματοποίηση του συνεδρίου στη Σαντορίνη συμπίπτει με την ιστορικότητα του αμπελώνα της που διατηρεί καλλιεργητικές πρακτικές που έρχονται από την αρχαιότητα και συνδυάζεται με τη σύγχρονη ανάπτυξη του τουρισμού και οινοτουρισμού.

Δωρεάν ηλεκτρονικό κατάστημα για εμπόρους – μέλη της ΕΣΕΕ

Λογισμικό το οποίο θα παρέχεται δωρεάν σε εμπορικές επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, αναπτύσσει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί επισήμως στις 23 Νοεμβρίου 2015, ημέρα κατά την οποία η ΕΣΕΕ θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεσή της, ενώ αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της συνομοσπονδίας (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) θα διεξάγει μελέτες προκειμένου να προτεραιοποιήσει τους κλάδους στους οποίους θα δοθεί το εν λόγω πρόγραμμα.

Χθες, εξάλλου, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΣΕΕ και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (γνωστή ως Enterprise Greece) με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη κοινής δράσης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για το εμπόριο και τις υπηρεσίες, το διμερές εμπόριο της Ελλάδας με άλλες χώρες κ.ά.

Συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, πραγματοποίησε το Σάββατο κλιμάκιο της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας. Αντικείμενο ήταν κυρίως η βελτίωση της λιμενικής υποδομής στην Πάρο, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια, καθώς και οι άλλες χερσαίες υποδομές και υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών-τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση του προβλήτα μήκους 80 μέτρων, που υπάρχει στην Παροικιά, για εξυπηρέτηση μικρών κρουαζιεροπλοίων, καθώς και η τήρηση στον εν λόγω χώρο των απαιτήσεων που προβλέπονται από τον διεθνή κώδικα ασφάλειας ΙSPS. Επίσης, συζητήθηκε και η περαιτέρω εξέταση – μελέτη τοποθέτησης δεύτερου ναυδέτου στον κόλπο της Νάουσας.

60 γενικοί γραμματείς σε 25 χρόνια

Αλλαγή σκυτάλης επίκειται στην ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού μετά τη δήλωση αποχώρησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του κ. Πάνου Λειβαδά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της ανακοίνωσης του νέου γ.γ., αναμένονται και άλλες αλλαγές στο Δ.Σ. του ΕΟΤ. Αν και συχνό φαινόμενο η βραχύβια θητεία των γενικών γραμματέων του ΕΟΤ, ο κ. Λειβαδάς διατήρησε τη θέση σχεδόν για τρία χρόνια διαδεχόμενος τον κ. Νίκο Καραχάλιο. Να σημειωθεί ότι την τελευταία 25ετία περισσότερα από 60 διαφορετικά πρόσωπα έχουν τοποθετηθεί ως αρμόδια επί του τουριστικού τομέα, είτε σε υπουργικό είτε σε διοικητικό πόστο.

Ενημέρωση τουριστικών οργανισμών για την Αττική

Tαξίδι εξοικείωσης για εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών από τη Γερμανία πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής. Στο ταξίδι εκπροσωπήθηκαν οργανισμοί όπως οι FTI, Touristik GmbH, Βerge & Meer Touristik GmbH, Schauinsland – Reisen GmbH. Οι εκπρόσωποι των οργανισμών ακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που προήγαγε τη διασύνδεση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα τουρισμού πόλης στην Αττική, που συνδυάζει επισκέψεις στα νησιά του Σαρωνικού και στην αθηναϊκή ακτογραμμή. Στο πλαίσιο των επισκέψεων περιελήφθη και η Λίμνη της Βουλιαγμένης, που αποτελεί μία εκ των 10 αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της Ελλάδας. Την υλοποίηση του ταξιδιού στήριξαν ενεργά το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία και η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή