Υπό διαχειριστικό έλεγχο πέρασε η Globo Plc

Υπό διαχειριστικό έλεγχο πέρασε η Globo Plc

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Globo Plc πέρασε υπό διαχειριστικό έλεγχο και φαίνεται να οδεύει οριστικά εκτός της χρηματιστηριακής αγοράς ΑΙΜ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, χθες, κατόπιν εντολής βρετανικού δικαστηρίου, τη διαχείρισή της ανέλαβαν τρία στελέχη της συμβουλευτικής εταιρείας FTI Consulting LLP. Πρόκειται για τους κ. Τσαντ Γκρίφιθ, Σάιμον Κέρκχοουπ και Λίζα Ρίκελτον.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γκρίφιθ, ο βασικός στόχος των διαχειριστών είναι να διεξαγάγουν μια άμεση αξιολόγηση του ομίλου Globo με στόχο να εκτιμηθεί η αξία των επιμέρους περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Επίσης, επιδίωξη είναι ο πλήρης έλεγχος των βιβλίων και των αρχείων, ώστε οι διαχειριστές να είναι σε θέση να προβούν σε πλήρη έλεγχο των στοιχείων της επιχείρησης. «Αυτά τα βήματα θα πρέπει να γίνουν σε στενή συνεργασία με τα απαραίτητα ρυθμιστικά όργανα», είπε ο κ. Γκρίφιθ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μέτοχοι δεν πρέπει να αναμένουν τη διανομή οποιουδήποτε μερίσματος. Επίσης οι διαχειριστές, εν ευθέτω χρόνω, θα υποβάλουν αίτηση για τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από την αγορά ΑΙΜ.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Globo Plc δεν διαπραγματεύονται πλέον στο χρηματιστήριο του Λονδίνου από τις 23 Οκτωβρίου. Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών ζήτησε η ίδια η επιχείρηση μέχρι να διαλευκανθούν ζητήματα που τέθηκαν σχετικά με τη χειραγώγηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Globo από το 2007, που εισήλθε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ποτέ δεν έχει διανείμει μέρισμα στους μετόχους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT