Νέο Opel Astra, απολαυστικό και άνετο

Νέο Opel Astra, απολαυστικό και άνετο

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδιασμένο σε λευκό χαρτί, το Opel Astra 11ης γενιάς, εισάγει νέα πρότυπα σχεδίασης, απόδοσης και συνδεσιμότητας με τεχνολογίες από μοντέλα premium, στην κατηγορία των συμπαγών οικογενειακών μοντέλων.

Το bestseller της μάρκας –αυτή η επιτυχημένη ιστορία ξεκίνησε με το Kadett το 1936– στη νέα του εκδοχή χαρακτηρίζεται από την ποιότητα κατασκευής, τη σύγχρονη αισθητική όσον αφορά τη σχεδίαση, την απόδοση με την ύπαρξη των υπερσύγχρονων κινητήρων Euro 6 και τη χαμηλή κατανάλωση. Ταυτόχρονα έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις. Με συνολικό μήκος 4,37 μέτρα, το πεντάθυρο hatchback είναι σχεδόν πέντε εκατοστά μικρότερο από τον προκάτοχό του, το ύψος του είναι 1,48 μέτρα –2,5 εκατ. μικρότερο– ενώ το πλάτος του (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) έχει μειωθεί κατά 0,5 εκατ. στα 1,81 μέτρα. Οι πιο λιτές διαστάσεις έχουν επίδραση στην αεροδυναμική και την απόδοση, με το νέο Astra να διαθέτει μέσο συντελεστή οπισθέλκουσας κάτω από 0,30. Τα στοιχεία αυτά κάνουν την οδηγική εμπειρία με το νέο Astra ιδιαίτερα απολαυστική, αφού τόσο το σύστημα διεύθυνσης όσο και το σύστημα ανάρτησης σε συνεργασία με τη γραμμική απόδοση των κινητήριων συνόλων εξασφαλίζουν σταθερότητα και ευελιξία στην κύλισή του. Αν και μικρότερο σε σχέση με τον προκάτοχο του –το μεταξόνιο έχει μειωθεί κατά δύο εκατοστά– η ευρυχωρία του εσωτερικού έχει αυξηθεί προσφέροντας περισσότερους χώρους και ανέσεις. Μαζί με τα νέας σχεδίασης ελαφρύτερα και πιο συμπαγή καθίσματα, οι πίσω επιβάτες ωφελούνται τώρα από τα +35 χλστ. στην περιοχή των ποδιών.

Η νέα, μελετημένη, λεπτότερη αρχιτεκτονική που βασίζεται σε νέα δομή ελαφρού βάρους έκανε το νέο Astra ελαφρύτερο κατά 120 κιλά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το νέο Astra διατίθεται με μια μεγάλη γκάμα κινητήριων συνόλων που συνδυάζουν κορυφαία απόδοση με άριστη απόκριση και ομαλή λειτουργία. Πρωταγωνιστεί ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo με την ισχύ των 105 hp, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί ο 1.6 CDTI σε δύο εκδόσεις ισχύος 88 kW/110 hp και 100 kW/136 hp. Για το νέο Astra διατίθενται 5τάχυτα και 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων καθώς και ένα 6τάχυτο αυτόματο εξαιρετικά χαμηλών τριβών.

Μία σειρά καινοτόμων συστημάτων ασφάλειας, άνεσης και υποστήριξης –πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα και συνήθως συναντώνται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων και πιο πολυτελών κατηγοριών–, όπως η εμπρός κάμερα Opel Eye, κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Astra. Το ευφυές IntelliLux LED® matrix light που συνεργάζεται με την κάμερα Opel Eye είναι η απόλυτη καινοτομία στα συστήματα ασφάλειας του νέου Astra. Η επόμενη γενιά του επαναστατικού, συστήματος full-LED matrix light προσφέρει οδήγηση με μεγάλη σκάλα φώτων που δεν «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.

Επιπροσθέτως, υπάρχει το Traffic Sign Assist που συνδυάζει εικόνες από κάμερα και πληροφορίες από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης για να προσφέρει ακόμα πιο ακριβείς υποδείξεις. Η Lane Departure Warning εμπλουτίζεται με Σύστημα Lane Keep Assist με αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης. Το Σύστημα Forward Collision Alert περιλαμβάνει τώρα ανακλαστικά LED στο παρμπρίζ, επιπλέον του ακουστικού σήματος και του αναδυόμενου εικονιδίου. Το Advanced Park Assist αυξάνει την άνεση και μπορεί να παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο με το πάτημα ενός μπουτόν.

Τέλος, τα εργονομικά καθίσματα AGR με ρυθμίσεις προς 18 κατευθύνσεις για τον οδηγό διατίθενται με πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης. Περιλαμβάνουν λειτουργία μασάζ, εξαερισμό, και ρύθμιση πλάτους καθίσματος ― μοναδικός συνδυασμός στην κατηγορία. Η 11η γενιά Astra είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Opel που θα διατίθεται με την υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar (στην Ελλάδα θα λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο) που μετατρέπει το νέο Astra σε ένα 4G LTE mobile Wi-Fi hotspot.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT