Μείωση πωλήσεων για τη Volkswagen τον Οκτώβριο

Μείωση πωλήσεων για τη Volkswagen τον Οκτώβριο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντίκτυπος του μεγάλου σκανδάλου με την εξαπάτηση των διεθνών αρχών σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen είναι εμφανής στις πωλήσεις της τον Οκτώβριο, οι οποίες μειώθηκαν κατά 0,8%. Το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά ελαττώθηκε στο 25,2% από το 26,1% το 2014. Μάλιστα, οι πωλήσεις της Volkswagen μειώθηκαν σε ένα μήνα που η συνολική ευρωπαϊκή αγορά εμφανίζει αυξημένες πωλήσεις. Σύμφωνα με την Ενωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις νέων οχημάτων τον Οκτώβριο ενισχύθηκαν 2,7% εν συγκρίσει με τον ίδιο μήνα του 2014, φθάνοντας το 1,14 εκατ.

Οι Daimler και BMW είχαν σημαντική αύξηση κατά 20,9% και 12,8%, αντιστοίχως, καθοδηγώντας και τη συνολική ενίσχυση πωλήσεων στην Ε.Ε. Εξειδικεύοντας τις απώλειες στα επιμέρους εμπορικά σήματα του ομίλου της VW, τα αυτοκίνητα της Seat είχαν μειωμένες πωλήσεις κατά 11,2% τον Οκτώβριο και κατά 2,9% εκείνα της Skoda. Τα αυτοκίνητα με το ομώνυμο σήμα της Volkswagen είχαν μείωση 0,4%. Εντούτοις, τα ακριβότερα αυτοκίνητα του ομίλου, όπως Audi και Porsche, δεν επλήγησαν από το σκάνδαλο. Οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν 3,5% και 13,3%, αντιστοίχως. Οπως αναφέρεται σε άρθρο του The Guardian, υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ της αγοραστικής απόφασης και της παράδοσης του οχήματος στον οδηγό. Αυτό σημαίνει πως οι επιπτώσεις του σκανδάλου θα γίνουν προφανέστερες τον Νοέμβριο, δεδομένου ότι η αποκάλυψη της απάτης και η παραδοχή από τη VW έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι πωλήσεις Οκτωβρίου δίνουν μιαν εικόνα, αλλά η πληρέστερη θα είναι τον Νοέμβριο. Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι πωλήσεις της Volkswagen τον Οκτώβριο παρουσίασαν πτώση 0,8%, όταν τον Σεπτέμβριο είχαν αύξηση 8,3%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT