Στη Βουλή από Βενιζέλο η αναφορά σε Κύπρο

Στη Βουλή από Βενιζέλο η αναφορά σε Κύπρο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε στην Αγκυρα σε σχέση με την ενταξιακή τροχιά της Τουρκίας, κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητεί ευθέως από τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι ακριβώς εννοούσε όταν τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. «Είδα προσεκτικά το σχετικό βίντεο και διάβασα τη διορθωμένη απομαγνητοφώνηση στην επίσημη ιστοσελίδα του κ. Πρωθυπουργού.

Η θέση που διατυπώνει είναι ότι η Ελλάδα είναι υπέρ του ανοίγματος (έναρξης διαδικασίας) κεφαλαίων, αλλά όχι υπέρ του βιαστικού κλεισίματός τους («όχι για να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι»), καθώς πρέπει να «συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι» τονίζει ο κ. Βενιζέλος και σπεύδει να συμπληρώσει ότι «το άνοιγμα νέων κεφαλαίων –ανεξαρτήτως του πότε και πώς θα καταλήξει η διαδικασία– συνιστά κρίσιμο και λεπτό ζήτημα για πολλά κράτη-μέλη, και προφανώς για την Κυπριακή Δημοκρατία και για την Ελλάδα».

«Ανεξαρτήτως του χειρισμού ως προς τη διατύπωση και το νόημα της συγκεκριμένης απάντησης, πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή σαφήνεια» τονίζει ο κ. Βενιζέλος και καλεί τον κ. Τσίπρα στη Βουλή «να διατυπώσει την ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης ως προς το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας – Ε.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή