Πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Ιταλική Δημοκρατία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, σήμερα 26 και αύριο 27 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Ιταλική Δημοκρατία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, σήμερα 26 και αύριο 27 Νοεμβρίου 2015

4' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 αναχωρεί για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιταλική Δημοκρατία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του κ. Βλασία Παυλοπούλου. Τους συνοδεύουν εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά –ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ–, ο γενικός γραμματέας Προεδρίας Δημοκρατίας πρέσβης κ. Γιώργος Γεννηματάς, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου Προεδρίας πρέσβης κ. Κατερίνα Κόικα, καθώς και ο διευθυντής Γραφείου Τύπου Προεδρίας κ. Κώστας Μελισσόπουλος και άλλα στελέχη της Προεδρίας.

10.25, ώρα Ιταλίας. Ο Πρόεδρος και η κ. Παυλοπούλου με την ελληνική αντιπροσωπεία φθάνουν στο αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης. Ωρα 12.30: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φθάνει στο Κυρηνάλιο, όπου του γίνεται επίσημη υποδοχή Αρχηγού Κράτους από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella. Στην τελετή ανακρούονται οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδος και Ιταλίας και γίνεται απόδοση τιμών, με αναμνηστική φωτογραφία των δύο Προέδρων, ώρα 12.35. Ωρα 12.40: Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ελληνα Προέδρου κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella. Ωρα 13.10: Τελετή ανταλλαγής παρασήμων. Ωρα 13.30: Επίσημο γεύμα παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας. Ωρα 14.30: Αναχώρηση του Προέδρου κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της αντιπροσωπείας για την πρεσβευτική κατοικία. Στις 14.45 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα κάνει δηλώσεις σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Ωρα 16.10: Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωρα 16.30: Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Boldrini. Ωρα 17.10: Με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία αναχωρούν για το ξενοδοχείο. Ωρα 20.30: Ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλική Δημοκρατία κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης και η σύζυγός του παραθέτουν δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κ. Βλ. Παυλοπούλου και της αντιπροσωπείας. Αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης περιλαμβάνει, ώρα 10.00, αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Βλασίας Παυλοπούλου, καθώς και των μελών της αντιπροσωπείας για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Domus Aurea. Ωρα 10.15: Αφιξη στον αρχαιολογικό χώρο και ξενάγηση από τον αρχαιολόγο Alessandro D’ Alessio και τη συνεργάτιδά του κ. Elisabetta Segala, παρουσία του συμβούλου του Ιταλού προέδρου, καθηγητή κ. Louis Godart. Ωρα 11.00: Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Βλασίας Παυλοπούλου και της αντιπροσωπείας για την ελληνική εκκλησία Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος. Ωρα 11.15: Αφιξη στον Ιερό Ναό, όπου το προεδρικό ζεύγος υποδέχεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Κάτσινα. Ωρα 11.45: Επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κ. Βλ. Παυλοπούλου και της αντιπροσωπείας για την πρεσβευτική κατοικία. Ωρα 12.00: Αφιξη στην πρεσβευτική κατοικία. Ακολουθεί τελετή παρασημοφόρησης του Επίτιμου Καθηγητή Νεοελληνικής σε Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, κ. Vincenzo Rotolo. Σύντομη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ. Στη συνέχεια παράθεση cocktail με προσκεκλημένους διακεκριμένους ελληνιστές. Με το πέρας της εκδήλωσης, στις 13.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κ. Βλ. Παυλοπούλου και η αντιπροσωπεία αναχωρούν για το αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης. Αφιξη εκεί στις 14.20 και ώρα 14.35 αναχώρηση για την Αθήνα.

Χριστουγεννιάτικες καμπάνες για τα παραδοσιακά φιλανθρωπικά Bazaars

Και τώρα στην Αθήνα, που ήδη στόλισε και φώτισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην ώρα του, ελέω δημάρχου κ. Γεωργίου Καμίνη, μήπως γαληνέψει η οικονομικο-πολιτική της ατμόσφαιρα και ξεχαστούν τα προβλήματα. Την αρχή έκανε, με τη γνωστή μεγάλη επιτυχία, η Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Με φροντίδα, φαντασία αλλά και σκληρή δουλειά δημιούργησαν, όπως κάθε χρόνο, ένα ζωηρό Bazaar που τα είχε όλα. Στους πάγκους γευστικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, σταλμένα από τα τοπικά τμήματα, γίνονταν ανάρπαστα. Ουρές για τα επώνυμα ρούχα σε εξαιρετική κατάσταση, παπούτσια, αξεσουάρ αλλά και για βιβλία, δίσκους βινυλίου, παιχνίδια και είδη διακόσμησης και νοικοκυριού.

Οι διάδρομοι της Σχολής Μωραΐτη αντιλάλησαν κι εφέτος από παιδικά γέλια και φωνές. Οσο για τη φημισμένη σπιτική κουζίνα των κυριών της Οικονομικής Αρωγής, που οι μυρωδιές έσπαζαν… μύτες, το εστιατόριο σημείωσε πάλι εισπρακτικές πιένες, χάρις στις κομψές μαγείρισσες με ποδιές και οδηγικό μαντίλι στις θέσεις τους, πίσω από τους πάγκους. Ανάρπαστο έγινε το γούρι της χρονιάς που φιλοτέχνησε ο Αντώνης Βουράκης. Στο προαύλιο οι μικροί φίλοι του Οδηγισμού διασκέδασαν με τα δημιουργικά παιχνίδια. Και του χρόνου, φίλοι του Οδηγισμού και Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού!

Σειρά έχουν τώρα: Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της «Ελπίδας» που ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και διαρκεί και αύριο 27/11 στο Theoxenia Palace Hotel στην Κηφισιά, επιφυλάσσοντας πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας από τη μεγάλη ποικιλία δώρων, βοηθάμε το έργο της «Ελπίδας», ενώ και οι δημιουργοί και τα καταστήματα που συμμετέχουν προσφέρουν μέρος των εσόδων τους στην «Ελπίδα». Επίσης, στο Bazaar θα λειτουργήσουν τα περίπτερα του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Elpida Youth, όπως και τα περίπτερα του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Ξενώνα της «Ελπίδας» – όπου θα διατίθεται το Γούρι της Ελπίδας για το 2016, δημιουργία του κοσμηματοπωλείου Serkos. Θα διατίθενται επίσης πολλά και επώνυμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, χειροποίητες κατασκευές – μπάλες, στεφάνια, ευχετήριες κάρτες, κοσμήματα που δημιούργησαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της «Ελπίδας» με τη βοήθεια των γονιών τους και των εθελοντών. Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, Theoxenia, Κηφισιά, Κολοκοτρώνη 34. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. έως 8 μ.μ. Ο,τι λάμπει είναι Ελπίδα!

Τηλεφοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή