Ευρωπαϊκό σχίσμα στο μπάσκετ

Ευρωπαϊκό σχίσμα στο μπάσκετ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι προ των πυλών, καθώς η FIBA ανακοίνωσε και επίσημα ότι προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου της για τη δημιουργία του Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ την περίοδο 2016-17. Στη Ρώμη, οι πρόεδροι των έξι ισχυρότερων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Γαλλία, Ρωσία) συναποφάσισαν με τη διοίκηση της FIBA να αρχίσουν επαφές με όσους συλλόγους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στη νέα διοργάνωση. Στην επίσημη ενημέρωση της FIBA δεν γίνεται καμία αναφορά για πιθανές κυρώσεις απέναντι στις 10 ευρωπαϊκές ομάδες που υπέγραψαν, προσφάτως, νέα δεκαετή συνεργασία με την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, παρέμεινε προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση και με ψυχολογική συσπείρωση αλλά και θετικότατη ανταπόκριση των παικτών που έρχονται από τον πάγκο, παρά τις συνεχιζόμενες απουσίες βασικών στελεχών, συνέχισε το αήττητο σερί του για πέμπτο αγώνα στην Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής Ελλάδος επικράτησε της Λαμποράλ Κούτσα (59-52) στο ΣΕΦ, πήρε ρεβάνς για τη μοναδική ήττα του στην πρώτη φάση και ουσιαστικά ελέγχει την παραμονή του στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου. Χωρίς τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι, Γιανγκ, αλλά και τον Σπανούλη στα 8 τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «χαλάσει» το παιχνίδι της Λαμποράλ και δεν επέτρεψε στους Βάσκους να βρουν καλό ρυθμό σε κάνενα δεκάλεπτο. Ο επιθετικός περιορισμός του Μπουρούση, τα 23 λάθη της Λαμποράλ και η αδυναμία των φιλοξενούμενων να ισοφαρίσουν σε πέντε επιθέσεις και για 3 λεπτά (49-47) οδήγησαν στα δύο «τιμωρητικά» τρίποντα από τον Μάντζαρη και τον Αθηναίου, τα οποία έκριναν και το παιχνίδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 8 (10 ριμπ.), Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6, Χάκετ 6, Αθηναίου 6 (1), Αγραβάνης 6, Τσαϊρέλης 2, Μάντζαρης 9 (2), Αγραβάνης 6.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Τζέιμς, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκέλια, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11 (1), Ντιοπ 1, Τιγί, Ανταμς 11 (1), Κορμπάτσο 5 (1).

Τα άλλα αποτελέσματα: Α’ όμ.: Χίμκι-Μπάγερν 70-81, Φενέρ-Στράσμπουργκ 81-64, (σήμερα) Ερυθρός Αστέρας-Ρεάλ. Β’ όμ.: Λιμόζ-Τσεντεβίτα 69-78, Αρμάνι-Εφές 88-84. Γ’ όμ.: Ζιελόνα Γκόρα-Μπαρτσελόνα 64-93, (σήμερα) Λοκομοτίβ-Ζαλγκίρις. Δ’ όμ.: Μάλαγα-Μακάμπι 82-68, (σήμερα) ΤΣΣΚΑ-Σάσαρι, Νταρουσάφακα-Μπάμπεργκ.

• Η νίκη στον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καρσίγιακα στη Σμύρνη (19.45) είναι «μονόδρομος» πρόκρισης στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, προκειμένου οι «πράσινοι» να εξασφαλίσουν αφενός το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την πρωταθλήτρια Τουρκίας και αφετέρου να κατοχυρώσουν την 4η θέση του 3ου ομίλου. Ο Νίκος Παππάς επιστρέφει στη δράση ύστερα από εξάμηνη απουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή