Απάντηση Γ. Λούκου σε δημοσιεύματα

Απάντηση Γ. Λούκου σε δημοσιεύματα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τα δημοσιεύματα (Εφημερίδα Συντακτών) για παράνομες πληρωμές που αποκάλυψε το πόρισμα της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έπειτα από έλεγχο ο οποίος διεξήχθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι εταιρείες ″Enttech″, ″Ypsilon Live″ και ″Audio Control″ τιμολογούσαν την ″Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.″ για υπηρεσίες τους και ελάμβαναν εν συνεχεία ισόποσες μεταχρονολογημένες επιταγές με εκδότρια την ″Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.″ Οι εταιρείες αυτές από το έτος 2004 εκχωρούσαν τις απαιτήσεις τους από τα τιμολόγια σε τράπεζες προκειμένου να λάβουν πιστώσεις. Το σύνολο σχεδόν των συμβάσεων εκχώρησης μεταξύ των εταιρειών και των τραπεζών κοινοποιήθηκαν στην ″Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.″ το έτος 2005, πριν δηλαδή εγώ αναλάβω τα καθήκοντα του προέδρου – καλλιτεχνικού διευθυντή.

Οι υπεύθυνοι των αρμοδίων τμημάτων της ″Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.″ με ενημέρωσαν εκ των υστέρων, το 2008, ότι οι υπάλληλοι των εταιρειών στους οποίους είχαν παραδώσει τις επιταγές, εισέπραξαν τα ποσά τους με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να αξιώσουν την εξόφληση των τιμολογίων από την ″Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.″

Μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, έδωσα εντολή στους νομικούς συμβούλους να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την επιστροφή των ποσών που εισέπραξαν αχρεωστήτως οι εταιρείες. Πράγματι, από το 2009 η ″Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.″ άσκησε αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των αντισυμβαλλομένων εταιρειών με αίτημα την αποζημίωσή της. Η συζήτηση των αγωγών εκκρεμεί στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή