Οικουμενική κυβέρνηση ζητεί η Ενωση Κεντρώων

Οικουμενική κυβέρνηση ζητεί η Ενωση Κεντρώων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του πρωθυπουργού και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και την αντικατάστασή τους από κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα διαθέτει διευρυμένη στήριξη από την παρούσα Βουλή, θα επισημάνει ως αναγκαία ο κ. Βασίλης Λεβέντης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, ποια είναι;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε χθεσινή του ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ακριβώς για να επιχειρήσει να πείσει τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Οπως έλεγαν συνεργάτες του, ο κ. Βασίλης Λεβέντης στη σύσκεψη θα επαναλάβει και τους σημαντικότερους από τους εννέα όρους που είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό αμέσως μετά την εκλογή του και τους οποίους ουδέποτε σχολίασε ο κ. Τσίπρας.Μεταξύ άλλων, δηλαδή, θα προτείνει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευθούν για την άμεση κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, να μπει πλαφόν 1.500 ευρώ στην ανώτατη σύνταξη, να καταργηθεί η πολυθεσία και να επιβληθεί σε όλους τους αιρετούς εκπροσώπους της χώρας (από τους βουλευτές και τους δημάρχους ώς τους περιφερειάρχες και τους μητροπολίτες) μείωση αποδοχών κατά 50%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή