Αποδοκιμασίες και… μαύρα κοράκια στο συνέδριο της ΟΤΟΕ

Αποδοκιμασίες και… μαύρα κοράκια στο συνέδριο της ΟΤΟΕ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα είχε όλα η πρώτη μέρα του 31ου συνεδρίου της ΟΤΟΕ. Αποδοκιμασίες κατά του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, του οποίου η ομιλία διεκόπη πολλές φορές από διαμαρτυρίες των συνέδρων που, μεταξύ άλλων, φώναζαν «το ΠΑΣΟΚ είναι δω με τον Τσίπρα αρχηγό», αλλά και… μαύρα κοράκια (φωτ.), που του δώρισαν τραπεζοϋπάλληλοι του ΠΑΜΕ ως σύμβολο για την «καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης». Από τα συνθήματα («κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη») δεν γλίτωσε ούτε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λ. Κατσέλη, η οποία σημείωσε ότι στις αρχές του 2016 θα είναι εφικτή η άρση των capital controls.

Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο 43χρονος Ερβέ Φαλτσιανί από ποινικό δικαστήριο της Ελβετίας, στο πλαίσιο του σκανδάλου των SwissLeaks. Ο πρώην υπεύθυνος σε θέματα πληροφορικής της HSBC είχε παραβιάσει το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας, παραδίδοντας την αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ» στις γαλλικές αρχές. Η δίκη πραγματοποιήθηκε ερήμην του καθώς βρίσκεται στη Γαλλία, ενώ είναι πιθανό να μην εκτίσει την ποινή, αφού οι γαλλικές αρχές δεν εκδίδουν τους πολίτες τους όταν δεν είναι υπόλογοι στη γαλλική δικαιοσύνη.

Οι ρευματοκλοπές δεν κρύβονται…

Δεν προκύπτει ουσιώδης επιβάρυνση των επισφαλειών της ΔΕΗ από τις ρευματοκλοπές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας) με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία και διαψεύδει κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για αναίτια δυσφήμηση της εταιρείας. Πρόκειται για ατυχή προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος και των επιπτώσεων στα οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας. Τα στοιχεία που ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δώσει στη δημοσιότητα πιστοποιούν τη διόγκωση του φαινομένου. Από 2.569 περιστατικά το 2010 έφτασαν στα 3.226 το 2011, στα 4.370 το 2012 και εκτοξεύθηκαν στα 8.429 το 2013. Το 2014 περιορίστηκαν στα 6.650 περιστατικά και μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 έφτασαν στα 3.400 περιστατικά. Σημειώνεται ότι αυτές είναι οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΔΕΔΔΗΕ, που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Ψηφιακή αποτοξίνωση στη Χαλκιδική…

Στους οκτώ καλύτερους προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο για διακοπές αποτοξίνωσης από την τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο συμπεριέλαβε τη Χαλκιδική το Lonely Planet. Στο σχετικό άρθρο του Lonely Planet προτείνεται στους αναγνώστες να επισκεφθούν τα ακατοίκητα νησιά του δημοφιλούς προορισμού της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «H Χαλκιδική είναι ευρέως γνωστή για τις διακοπές στον ήλιο και τη θάλασσα. Διαθέτει εξαιρετικά παραθαλάσσια resort, ψαροταβέρνες λίγα βήματα από την ακτή και ο αέρας έχει το άρωμα του ούζου και του αντηλιακού».

Αφιέρωμα στην Ελλάδα από το Travel Weekly

Eξώφυλλο έκανε τον προορισμό της Αθήνας το δημοφιλές αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel Weekly, που απευθύνεται στους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Στο εβδομαδιαίο τεύχος του Travel Weekly φιλοξενείται ένα εξασέλιδο ταξιδιωτικό αφιέρωμα τόσο για την Αθήνα όσο και το Ναύπλιο, το Πόρτο Χέλι και την Πάτμο. Το οδοιπορικό στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε από την ταξιδιωτική συντάκτρια Pατρίτσια Σουλτζ, συγγραφέα της έκδοσης «1.000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», με την ενεργή υποστήριξη της Marketing Greece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή