ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση στις πωλήσεις λιανικού εμπορίου

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση στις πωλήσεις λιανικού εμπορίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μείωση 3,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας και τον Σεπτέμβριο εφέτος. Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα θετικά μόνον οι πωλήσεις σε ένδυση – υπόδηση και σε βιβλία και είδη δώρων.

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων, άνοδο των πωλήσεων σε ένδυση – υπόδηση (9,7%), βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη δώρων κ.ά. (8,3%) και τρόφιμα – ποτά – καπνό (5,1%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,4%), έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό (6,1%), πολυκαταστήματα (5,5%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,4%) και φαρμακευτικά – καλλυντικά (1,3%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 3,2% τον Σεπτέμβριο 2015 σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίο 2014, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2015 σημείωσε μείωση 8,5%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε μείωση 5,2% σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2015 σημείωσε μείωση 4,8%.

Οι ανωτέρω δείκτες, εποχικά διορθωμένοι ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) παρουσιάζουν την ακόλουθη εξέλιξη:

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης όγκου, σημείωσε μείωση 3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2015 σημείωσε μείωση 1,4%.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης κύκλου εργασιών, σημείωσε μείωση 5,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2015 σημείωσε μείωση 1,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή