Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Συνάντηση με τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Public με αφορμή την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Ονομα» (εκδ. Καστανιώτη) και του νέου δίσκου του «Ενας ολοκαίνουργιος κόσμος». Θα μιλήσουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Ξενοφών Ραράκος. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος.

• Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζεται ο «Δαίμονας» της Μαρίας Ευσταθιάδη σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Αγγελίδη. Με τη Μαριέττα Σπηλιοπούλου. Κύπρου 91α & Σικίνου 35α, Κυψέλη.

• Παρουσίαση του βιβλίου της Ελενας Ματθαιοπούλου «Σχεδιαστές μόδας στην Οπερα» (εκδ. Καπόν) στο θέατρο «Ολύμπια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (αίθουσα Μαρία Κάλλας). Θα μιλήσουν οι Μύρων Μιχαηλίδης, Γιάννης Μετζικώφ, Ισμα Τουλάτου και Ελενα Ματθαιοπούλου. Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Ακαδημίας 59-61.

• Συζήτηση με τον Γιάννη Κιουρτσάκη στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» με αφορμή το βιβλίο του «Γυρεύοντας στην εξορία την πατρίδα σου» (εκδ. Πατάκη). Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Ακαδημίας 32.

• Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη μιλάει στη Μαργαρίτα Πουρνάρα στις «Απρόβλεπτες Συναντήσεις» στον Ιανό. 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

• Εγκαίνια της έκθεσης «Οι εκδόσεις Κασταλία και η Ελλάδα της δεκαετίας του 1930» στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Εναρξη των εγκαινίων στις 8 μ.μ. Αμερικής 13.

• Στην Αρχαιολογική Εταιρεία θα δώσει διάλεξη η καθηγήτρια Μαίρη Παναγιωτίδη με θέμα «Η ζωγραφική στην Κωνσταντινούπολη και την περιφέρεια κατά την εποχή της Εικονομαχίας (726-843) και κατά τη μέση βυζαντινή περίοδο (843-1204)». Στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 22.

• «Ο κανόνας δικαίου στην Ευρώπη: φίλος ή εχθρός της δημοκρατίας;». Ομιλία των Conor Gearty και Νίκου Αλιβιζάτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Megaron Plus). Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Εναρξη στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Ξεκινάει «Το εργαστήρι γραφής των συγγραφέων» (Μικρή Σχόλη) που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πατάκη στο βιβλιοπωλείο τους. Σήμερα ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου θα μιλήσει με την Ερση Σωτηροπούλου. 6-8 μ.μ. Ακαδημίας 65.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή