Το Πεκίνο παραδόθηκε στο πυκνό νέφος

Το Πεκίνο παραδόθηκε στο πυκνό νέφος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Νέφος τόσο πυκνό που εμποδίζει το βλέμμα έχει τυλίξει την κινεζική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, με τα μικροσωματίδια να έχουν εκτοξευθεί ώς και στα 900 μικρογραμμάρια ανά κυβικό, την ώρα που το όριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας είναι στα 25.

Η ψευδαίσθηση του δυτικού κόσμου ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταπολεμηθεί η ρύπανση οφείλεται στο γεγονός ότι έχει «μετακομίσει», μαζί με τα εργοστάσια, στην Ασία. Οταν οι τεράστιες ποσότητες ρύπων συναντούν καιρικές συνθήκες νηνεμίας και υψηλής υγρασίας, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Πεκίνο, το αποτέλεσμα μοιάζει με σκηνικό αποκάλυψης.

Παρά το γεγονός ότι ο ήλιος έχει χαθεί και το περπάτημα είναι εφικτό μόνο με μάσκα, οι Αρχές δεν κήρυξαν την πόλη σε κόκκινο συναγερμό, αλλά μόνο σε πορτοκαλής, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

Ετσι, τα σχολεία λειτουργούν, αν και απαγορεύθηκε η γυμναστική και δόθηκε άδεια σε όποιους μαθητές επιθυμούν να παραμείνουν σπίτι τους. Ο κόκκινος συναγερμός θα υποχρέωνε τα μισά αυτοκίνητα της πόλης να μην κυκλοφορούν, ενώ για την ώρα οι Αρχές αρκέστηκαν στο να απαγορεύσουν την κυκλοφορία κάποιων φορτηγών και να αναστείλουν τη λειτουργία κάποιων εργοστασίων. Στη σύνοδο του Παρισιού, η Κίνα ζητά από τον υπόλοιπο κόσμο να την αφήσει να αναπτυχθεί και υπόσχεται να ξεκινήσει τη μείωση των ρύπων μετά το 2030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή