ΗΠΑ: Αδεια για την πρώτη γραμμή μάχης στις γυναίκες

ΗΠΑ: Αδεια για την πρώτη γραμμή μάχης στις γυναίκες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την ένταξη γυναικών σε μάχιμες θέσεις του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Ας Κάρτερ. «Ανακοινώνω την απόφασή μου να προχωρήσω στο άνοιγμα όλων των θέσεων και ειδικοτήτων των ενόπλων δυνάμεων στις γυναίκες, χωρίς καμία εξαίρεση, πράγμα που σημαίνει ότι γυναίκες θα μπορούν εφεξής να υπηρετούν και σε μάχιμες θέσεις και ειδικότητες. Η μετάβαση αυτή θα γίνει σταδιακά και με προσεκτικό τρόπο, αλλά δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση», είπε ο Αμερικανός υπουργός.

Η αμερικανική νομοθεσία υποχρεώνει την κυβέρνηση να τηρήσει χρονική διορία 30 ημερών πριν από την εφαρμογή του μέτρου. Γυναίκες υπηρετούν ήδη σε μάχιμες θέσεις στην πολεμική αεροπορία, το ναυτικό και την ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Η απόφαση της κυβέρνησης, όμως, θα ανοίξει τον δρόμο σε γυναίκες που επιθυμούν να υπηρετήσουν στον στρατό, τους πεζοναύτες και τις ειδικές δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT