Ενίσχυση επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ

Ενίσχυση επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρία νέα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ και μία πρωτοβουλία ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) προανήγγειλε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Πρόκειται για προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του νέου ΕΣΠΑ, που αφορούν στην Ευέλικτη Μεταποίηση, την Εμπειρη Επιχειρηματικότητα και την Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας, την Καινοτομική Επιχειρηματικότητα, την Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας, όπως οι Συνεργατικοί Συνεταιρισμοί και οι Δικτυώσεις, την Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφειας Δημιουργικών Βιομηχανιών, την Ενίσχυση Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας, την Πράσινη Παραγωγική Διαδικασία, την Εξωστρέφεια και τη Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων, τα Εργαλεία Ανταγωνιστικότητας Νεοφυών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα, την Εξυγίανση Ατυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων, τη Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε Επιχειρηματικά Πάρκα και την Επανάχρηση Παλαιών Βιομηχανικών Κτιρίων.

Η υφυπουργός ανέλυσε επίσης το σχέδιο για την επανεκκίνηση βιομηχανιών που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια, με έμφαση στην απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, με το πρώτο κύμα για τρεις κλάδους (τουρισμός – μεταποίηση τροφίμων και ποτών – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) να ολοκληρώνεται μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή