Δώρα για το έξυπνο σπίτι

6' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι σημαίνει έξυπνο σπίτι; Τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα; Τι είναι το ηλεκτρονικό πατίνι ισορροπίας;

Όσον αφορά το έξυπνο σπίτι έχουμε να κάνουμε με μια σειρά αυτοματισμών που ολοκληρώνονται με τη χρήση μιας «έξυπνης» συσκευής όπως το smartphone ή το tablet μας. Θέλετε για παράδειγμα να χαμηλώσετε τα φώτα ή να ενεργοποιήσετε την κάμερα ασφαλείας την ώρα που βρίσκεστε έξω και πίνετε τον καφέ σας; Η τεχνολογία προσφέρει πλέον και τέτοια δυνατότητα. Έτσι, τα Public ξεχώρισαν για εσάς μια σειρά από προϊόντα που θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη.

Νέα Δεδομένα

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, πάνω από 9 δισεκατομμύρια συσκευές συνδέθηκαν στο διαδίκτυο μέχρι το 2012, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευτεί στα 40 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020. Σε αυτές τις συσκευές υπολογίζονται όλες όσες επιτρέπουν τη θέαση ταινιών, οι κονσόλες gaming, οι συναγερμοί, τα φώτα και τα multimedia players. Το μέσο σπίτι περιλαμβάνει 24 ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ μεγάλη ανάπτυξη αναμένεται να έχουν τα activity trackers όπως τα Nike Fuelbands. Οι αριθμοί…ζαλίζουν, αφού οι έρευνες μιλούν για έως και 17 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα. Όσο το κατά πόσο η ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει βοηθήσει τον κόσμο να συνδέει τις συσκευές του, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς 90 εκατομμύρια χρήστες (σχεδόν το 38% του πληθυσμού της Γης) ήταν «ασύρματοι» το 2013. Οι ερευνητές τονίζουν δε πως μέχρι το 2020, ο αριθμός των φορητών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο internet μέσω 3G/4G θα διπλασιαστούν από τα 6 στα 12 δισεκατομμύρια.

Το νόημα είναι ένα κι αυτό το είναι πως μπορείτε να έρθετε πιο κοντά στο «σπίτι του μέλλοντος» με απλά κι εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο έξυπνο όχι μόνο το σπίτι σας, αλλά και την καθημερινότητά σας! Γιατί ψάχνοντας, θα ανακαλύψετε πως τα πάντα μπορούν να γίνουν smart αρκεί να το επιλέξουμε: από τη διασκέδαση και την ασφάλεια, μέχρι την εργασία και το άραγμα στον καναπέ!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Όσον αφορά τη διασκέδαση σας κατ’οίκον, η «έξυπνη» τηλεόραση μπορεί να χαρακτηριστεί και μίνι υπολογιστής ενώ με την «έξυπνη»  κάμερα με ένα απλό πάτημα στην οθόνη, μπορείτε να προβάλλετε απομακρυσμένα το υλικό ή ακόμη και να κάνετε live broadcasting!

Smart TV:

Τα καταστήματα Public προσφέρουν και μία ευρεία γκάμα Smart TVs, έτσι ώστε μέσα από 70+ επιλογές να μπορείτε να επιλέξετε αυτή που καλύπτει τα δικά σας γούστα και τις δικές σας ανάγκες.

Cameras

H κατηγορία των καμερών έχει ενισχυθεί και προσφέρει πλέον μία σειρά από βελτιώσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε να κατέβει το video στην κάρτα μνήμης, να το μεταφέρετε στο PC σας και να το ανεβάζετε από εκεί στο YouTube. Πολλές νέες συσκευές προσφέρουν ακόμη και δυνατότητα αυτόματου ποσταρίσματος σε social media ή ακόμη και αυτόματο ανέβασμα στο YouTube, αρκεί η συσκευή να βρίσκεται εντός εμβέλειας ενός ασύρματου δικτύου. Ακόμη, υπάρχουν και κάμερες με τεχνολογία NFC, που προσφέρουν την απόλυτη ευελιξία και απομακρύνουν μια για πάντα την έννοια καλώδιο. Πλέον, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη της κάμεράς σας, μπορείτε να προβάλλετε απομακρυσμένα το υλικό ή ακόμη και να κάνετε live broadcasting!

Δείτε τις διαθέσιμες smart κάμερες των Public εδώ

Δώρα για το έξυπνο σπίτι-1

ΕΡΓΑΣΙΑ

Από τα υβριδικά notebooks που λειτουργούν και ως tablets και τα PC STICKS μέχρι τα windows tablets που μπορείτε να συνδέσετε εύκολα με την τηλεόραση και τους ασύρματους εκτυπωτές οι οποίοι μπορούν με σύνδεση στο οικιακό δίκτυο να δέχονται εντολές από όλες τις φορητές συσκευές σας, το «έξυπνο» σπίτι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε υπερσύγχρονο γραφείο!

Προτάσεις:

Laptop Toshiba Satellite Click Mini L9W-B-100 – 8.9" -329€

HP Pavilion Mini 300-235na – Desktop PC 499€

Tablets

To tablet έχει γίνει πλέον προέκταση του χεριού κάθε χρήστη που έχει ανάγκες να εξυπηρετήσει, όσο δεν βρίσκεται στον υπολογιστή του σπιτιού του. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, η διαχείριση της αλληλογραφίας αλλά και η αλληλεπίδραση με τους λογαριασμούς του χρήστη στα social media, έχουν γίνει παιχνιδάκι, χάρη στην ειδική κατηγορία των tablets που πλέον έχουν πάρει και σε πολλά νοικοκυριά τη θέση του ίδιου του υπολογιστή. Πέραν όλων των άλλων, σε ένα σύγχρονο smart home, μπορείτε να αξιοποιήσετε μοντέλα με λειτουργικό Windows, έτσι ώστε να έχετε άμεση σύνδεση και συνεργασία με οποιονδήποτε προσωπικό υπολογιστή έχει (αντίστοιχα) το λογισμικό της Microsoft.

προτάσεις:

Samsung Galaxy Tab E – Tablet 9.6" 8GB Μαύρο (SM-T560) 199€

Bitmore ColorTab 9 – Tablet 9" 8GB Λευκό, κίτρινο, γαλάζιο- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 69.90€

eStar Grand HD Quad 3G – Tablet 10.1" 8GB Μαύρο 109.99€ αποκλειστικά στα PUBLIC

Apple iPad Air 2 – Tablet 9.7" 16GB Gold 529€

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θέλετε να ελέγχετε το σπίτι σας ακόμα και όταν λείπετε; Η εγκατάσταση κλασσικού συναγερμού σας μοιάζει πονοκέφαλος; Με τους ασύρματους συναγερμούς η ασφάλεια σας δεν θα είναι πια δύσκολη υπόθεση!

Συναγερμός

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο συναγερμός είναι απαραίτητη ανάγκη για ένα σύγχρονο σπίτι, τόσο για λόγους προστασίας όσο και αποτροπής οποιουδήποτε σκέφτεται να επιχειρήσει…εισβολή στον προσωπικό σας χώρο. Μία σειρά από έξυπνες λύσεις έρχονται σε αυτή την κατηγορία από τα Public προσφέροντας μια σειρά ευκολιών.  Με 14 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή συναγερμών, η Smanos έρχεται να καταθέσει μια ευρεία γκάμα προτάσεων στον καταναλωτή. Τα πλεονεκτήματα των έξυπνων συναγερμών είναι πολλά: δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εγκατάσταση και τρυπήματα σε τοίχους και παράθυρα, η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει ακόμη και από μη εξειδικευμένο χρήστη, είναι εύκολα επεκτάσιμοι (μπορείτε να προσθέσετε έξτρα κάμερες για να καλύπτετε μεγαλύτερο χώρο), είναι ασύρματοι και μπορείτε να τους μεταφέρετε και σε ένα δεύτερο σπίτι (πχ. εξοχικό) και η τεχνολογία που υποστηρίζουν είναι ιδιαίτερα ασφαλής (ξεχάστε τα καλώδια στα παράθυρα που αρκετοί διαρρήκτες γνώρισαν πώς να απενεργοποιήσουν). Μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να υπολογίσετε το γεγονός ότι οι έξυπνοι συναγερμοί συνδέονται άνετα και εύκολα με το κινητό σας τηλέφωνο, το tablet ή και το PC του γραφείου και μπορούν να σας προσφέρουν άμεσα δυνατότητες ελέγχου, αλλά και προβολής της εικόνας που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο.

Βρείτε την πληρέστατη γκάμα συναγερμών της Smanos στα Public και με ένα κλικ εδώ!

http://www.public.gr/cat/perifereiaka/synagermoi/

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αυτοματοποιητές διαδικασιών που συνδέονται με smartphone ή tablet ασύρματα και προσφέρουν απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών, «έξυπνες» λάμπες  που ανοιγοκλείνεις από το κινητό σου, και ασύρματα τηλέφωνα που χρησιμεύουν  και ως τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση, είναι μόνο λίγες από τις συσκευές καθημερινής χρήσης του «έξυπνου» σπιτιού!

Έξυπνες λάμπες

Μία ακόμη κατηγορία που έχει προστεθεί στην ενότητα των «έξυπνων» συσκευών που ταιριάζουν σε ένα προηγμένο τεχνολογικά σπίτι είναι αυτή των έξυπνων λαμπών. Όσον αφορά στις έξυπνες λάμπες, οι κατασκευάστριες εταιρείες σάς δίνουν πλέον τη δυνατότητα να τις ελέγξετε από απόσταση, να τις ενεργοποιείτε και να τις απενεργοποιείτε από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet και να απαλλαγείτε για πάντα από το άγχος αν ξεχάσατε κάποια ανοιχτή αφού έχετε απομακρυνθεί από την κατοικία σας. Μπορείτε να βρείτε μια πληρέστατη γκάμα «έξυπνων» λαμπών στα καταστήματα Public και με ένα κλικ εδώ

http://www.public.gr/search/public/searchResultsRefinements.jsp?trail=SRCH%253AWEMO&pageNo=&advancedSearchForBooks=&_dyncharset=UTF-8&sortOrder=&sortMode=&parentCategoryId=cccat30010&sortProperty=&BookWriterConstraint=&addFacet=1002%253Acccat30010&BookpublisherNameConstraint=&BookTitleConstraint=&pageSize=&RootCategorySearchConstraint=&BookPriceConstraint2=&BookPriceConstraint1=

Αυτοματοποιητές

Η νέα εποχή ελέγχου ηλεκτρικών μικροσυσκευών έφτασε και γίνεται ασύρματα μέσα από το smartphone ή το tablet σου. Τώρα μπορείς να δημιουργήσεις τους δικούς σου αυτοματισμούς στο σπίτι, ασύρματα με τoυς έξυπνoυς οικιακούς αυτοματοποιητές Belkin, τον Wemo Insight Switch και τον Wemo Maker F7C043VF. Είναι απλό, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μια μικρή ιδέα καλωδίωσης για να μπορέσεις να φτιάξεις τις δικιές σου συνδέσεις, διαφορετικά μπορείς να απευθυνθείς στην ολοκληρωμένη σειρά της Belkin που είναι εύκολη στην σύνδεση και στην χρήση! Λειτουργεί με την νοοτροπία IFTTT (if this then that) για να μπορείς να διαμορφώνεις συνθήκες, προγράμματα και ό,τι άλλο σκεφτείς! Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις, ακόμα και για να ενεργοποιείται η καφετιέρα όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σου, για να μην χάνεις τον χρόνο σου!

http://www.public.gr/search/public/searchResultsRefinements.jsp?trail=SRCH%253AWEMO&pageNo=&advancedSearchForBooks=&_dyncharset=UTF-8&sortOrder=&sortMode=&parentCategoryId=cccat30010&sortProperty=&BookWriterConstraint=&addFacet=1002%253Acccat30010&BookpublisherNameConstraint=&BookTitleConstraint=&pageSize=&RootCategorySearchConstraint=&BookPriceConstraint2=&BookPriceConstraint1=

Ασύρματα Τηλέφωνα

Στην τελευταία κατηγορία των έξυπνων συσκευών που θα σου λύσουν τα χέρια σε κάθε πρακτικό πρόβλημα που θες να λύσεις στην καθημερινότητά σου, είναι τα ασύρματα τηλέφωνα. Σε αυτήν την κατηγορία ξεχωρίζουν εμφανώς δύο μοντέλα της Panasonic, ένα σταθερό και ένα κινητό. Αρχικά, έχουμε το Panasonic KX-PRW110GRW, το ασύρματο τηλέφωνο που αποτελεί την έξυπνη πρόταση της Panasonic για να συμπληρώσει με προηγμένες δυνατότητες την οικιακή επικοινωνία σου. Με μοντέρνο σχεδιασμό, μεγάλα πλήκτρα, έγχρωμη οθόνη και ελληνικό μενού, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή ασύρματου τηλεφώνου.

AEG Eclipse 10 – Κόκκινο 129.90€

Εμπνευσμένο από το παρελθόν το Eclipse 10 της AEG διαθέτει πεντακάθαρη οθόνη και υψηλής ποιότητας. Το AEG ECLIPSE είναι ένα τηλέφωνο DECT, το οποίο θέτει νέα πρότυπα στον σημερινό κόσμο της επικοινωνίας.

AEG Solo 10 – κόκκινο- 49,90€

IP CAMERAS

Ασύρματη IP Camera TP-Link Cloud Camera NC200 Λευκό, 39,90€

Ασύρματη IP Camera & Σύστημα Ελέγχου Ποιότητας Αέρα Withings Home, 199,95€

Τώρα το “έξυπνο” σπίτι δεν είναι επιστημονική φαντασία… Έγινε πραγματικότητα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή