Αποφεύγουν Αίγυπτο και Τουρκία φέτος οι Γερμανοί τουρίστες

Αποφεύγουν Αίγυπτο και Τουρκία φέτος οι Γερμανοί τουρίστες

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και άλλα γεγονότα, όπως η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, επηρεάζουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών. Σύμφωνα με έρευνα της Gfk, η Αίγυπτος και η Τουρκία συγκεντρώνουν ποσοστά 22% και 18% αντίστοιχα μεταξύ των Γερμανών, που δεν θα ταξίδευαν σε αυτές εξαιτίας της συντριβής του ρωσικού επιβατηγού και της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού. Από τις λιγότερες αρνητικές απαντήσεις (ποσοστό 8-10%) συγκέντρωσαν η Ελλάδα, η Ισπανία και οι ΗΠΑ μεταξύ των Γερμανών, που θα άλλαζαν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Αρνητικό ήταν το ντεμπούτο των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου. Alpha Bank και Eurobank βρέθηκαν σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες των τιμών με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου παρά το γεγονός ότι και οι δύο τράπεζες κάλυψαν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών, και μάλιστα με σημαντική υπερκάλυψη. Η πίεση αποδίδεται στη γενικότερη επιδείνωση του κλίματος, αλλά και στα capital controls.

Δέσμευση της ΔΕΗ για διαπραγμάτευση

Καθησυχαστική είναι η ΔΕΗ σε σχέση με τις επιφυλάξεις της βιομηχανίας για τα νέα βιομηχανικά τιμολόγια και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν μέσω της παρέμβασης του ΣΕΒ για πιθανή μονομερή τιμολόγηση. Κύκλοι της επιχείρησης επισημαίνουν ότι βασική επιδίωξη της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων συνεργασίας με όλες τις κατηγορίες των πελατών της, μεταξύ των οποίων οι βιομηχανίες και όλοι οι πελάτες υψηλής τάσης. Η διοίκηση της ΔΕΗ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτή την περίοδο οι βιομηχανίες υψηλής τάσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη της απασχόλησης. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις με κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες δυνατές συμφωνίες.

H πρώτη κρίσιμη απόφαση του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότση είναι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, οπότε εκπνέει η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) για τις τραπεζικές μετοχές. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιταχυνθεί η έρευνα για τις 60 περιπτώσεις χειραγώγησης από ξένα funds στις 4 τραπεζικές μετοχές.

Αλλαγές στον νόμο για τα επιμελητήρια

Την επιμελητηριακή νομοθεσία, καθώς και τη νομοθεσία για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) προτίθεται να αλλάξει η κυβέρνηση, πριν καλά καλά περάσει ένας χρόνος από τις τελευταίες τροποποιήσεις, οι οποίες είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση, βελτίωση και κωδικοποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, η οποία καλείται να έχει ολοκληρώσει το έργο της έως 15/1/2016, προκειμένου το νομοσχέδιο που θα προκύψει να έχει ψηφισθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Χρηματιστηριακές παρενέργειες μετά την υπόθεση της Globo

Αλλη μια ελληνική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου «καίγεται» μετά την Globo. Πρόκειται για την Internet Q, η οποία ασχολείται επίσης με εφαρμογές κινητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablets κ.λπ.). Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σε μία ημέρα κατά 56%, αλλά χθες ανέκαμψε σημαντικά (+22% στο μέσον της συνεδρίασης). Κάποιο blog επενδυτών σε ανάλυσή του με τίτλο «Νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή για τη Internet Q: 1 δραχμή» έστειλε τη μετοχή στα τάρταρα. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Internet Q βασίζει το 60% των εσόδων της σε τρεις πελάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT