Επίθεση με δηλώσεις από το… παρελθόν

Επίθεση με δηλώσεις από το… παρελθόν

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρωτότυπη –για αντιπολιτευτική μέθοδο– τακτική του τρολαρίσματος επέλεξε χθες το Ποτάμι για να ειρωνευτεί τη σιωπή της κυβέρνησης σε σχέση με τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα επ’ αφορμή της επετείου από τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη συμπεριέλαβε σειρά δηλώσεων του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, αλλά και του κ. Π. Σκουρλέτη, αποκρύβοντας εσκεμμένα ότι είχαν γίνει σε ανύποπτο χρόνο.

«Εκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις των κ. Τσίπρα, Βούτση αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο», έγραψε το Ποτάμι και ενδεικτικά σταχυολόγησε κάποιες εξ αυτών: «Αλέξης Τσίπρας: “Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη συσσωρευμένη οργή, αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας. Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών και πολιτικών εκδηλώσεων”. Νίκος Βούτσης: “Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις”. Πάνος Σκουρλέτης: “Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας”».

Το Ποτάμι, αφού κατήγγειλε αυτές τις δηλώσεις ως απαράδεκτες αξιώνοντας από την κυβέρνηση «να πει στον λαό πού θεωρεί ότι τελειώνει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός», εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση. Σε αυτή διευκρίνισε ότι… «εκ παραδρομής στην αρχική ανακοίνωση συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από προηγούμενα χρόνια», με τους συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη να καταγγέλλουν πλέον –χωρίς να τρολάρουν– την πλήρη αφωνία του κ. Τσίπρα και να την αποδίδουν «στην πολιτική του αμηχανία έναντι μιας πρακτικής που κατ’ εξοχήν υπέθαλψε» και να εξηγούν ότι καθώς δεν υπήρξε ψήγμα κυβερνητικής αποδοκιμασίας στους μπαχαλάκηδες που κατέκαψαν για ακόμη μία φορά περιουσίες αθώων πολιτών, το Ποτάμι κατέφυγε στο Iντερνετ αναζητώντας παλαιότερες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογα γεγονότα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT