Στενό μαρκάρισμα της FIBA στο… ελληνικό Γιούροκαπ

Στενό μαρκάρισμα της FIBA στο… ελληνικό Γιούροκαπ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πολυπληθέστερη εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων, με κριτήριο την κατάταξή τους στο φετινό πρωτάθλημα, αποτελεί στόχο της FIBA στη δημιουργία της νέας διοργάνωσης που θα θεσπιστεί την επόμενη περίοδο και προσδοκά να είναι όσο λαμπρότερη γίνεται, παρά τη νέα δεκαετή συμφωνία έντεκα παραδοσιακών συλλόγων με την Ευρωλίγκα.

Στην αυριανή συνάντηση που έχει προγραμματίσει η παγκόσμια ομοσπονδία στο Μόναχο, η ελληνική πρόταση θα αφορά τον Αρη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που αγωνίζονται στο Γιούροκαπ και τους έχει γίνει πρόταση «μεταγραφής» από τη FIBA, μέσω της ΕΟΚ, ενώ υποψηφιότητες συμμετοχής θα προτείνουν οι ομοσπονδίες Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Τουρκίας, ώστε να οριστικοποιηθεί και ο συνολικός αριθμός που θα παίξουν στο νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα, όμως, η Ευρωλίγκα αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής και τρίτης ελληνικής ομάδας στην επόμενη Ευρωλίγκα, με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος υποστήριξε: «Ο Αρης και η ΑΕΚ είναι πολλά χρόνια μακριά από την κορυφή, αλλά τώρα θέλουν να παίξουν στην Ευρωλίγκα». Η Ευρωλίγκα, ύστερα από τη δεκαετή συμφωνία με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θέλει να δελεάσει και την τρίτη δυνατότερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να μη συμμετάσχει στη νέα διοργάνωση της FIBA.

• Κομβικής σημασίας παιχνίδια για την πρόκριση στους «32» του Γιούροκαπ δίνουν σήμερα ο Αρης, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στην 9η και προτελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης. Ο Αρης (5 νίκες – 3 ήττες) θα παίξει με τη Στεάουα (19.45), στο Βουκουρέστι, και χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να προκριθεί και μαθηματικά, ενώ δυσκολότερη αποστολή περιμένει την ΑΕΚ, στην Ιερουσαλήμ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ (20.00). Η Ενωση (4 νίκες – 4 ήττες), εάν νικήσει για δεύτερη φορά την ισραηλινή ομάδα, θα κατοχυρώσει την 4η θέση του ομίλου που οδηγεί στην επόμενη φάση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει την ύστατη ευκαιρία της κόντρα στη Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ, την επόμενη εβδομάδα. Μόνο με νίκη επί της Αβτοντορ Σάρατοφ στον σημερινό αγώνα στην Πυλαία (19.00) ο ΠΑΟΚ (3 νίκες – 5 ήττες) θα διατηρήσει πιθανότητες πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή