Ν.Δ.: και οι τέσσερις μέχρι τις κάλπες

Ν.Δ.: και οι τέσσερις μέχρι τις κάλπες

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους υποψηφίους που ξεκίνησαν την κούρσα διαδοχής, πριν από δυόμισι μήνες, θα διεξαχθεί –πλην συγκλονιστικού απροόπτου– η εκλογή της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. Ωστόσο, η ευκολία με την οποία το κόμμα ενεπλάκη χθες σε μια δίνη σεναρίων περί αποχώρησης του ενός ή του άλλου υποψηφίου, καταδεικνύει αφενός το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του, αφετέρου δε την ένταση του υπόγειου πολέμου που, παράλληλα με τις δημόσιες παρεμβάσεις των διεκδικητών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

O κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος επανήλθε χθες στις δημόσιες παρεμβάσεις του ενόψει της τελευταίας στροφής πριν από τις κάλπες, σχολίασε ότι δεν βλέπει τον λόγο να αποχωρήσει κάποιος εκ των διεκδικητών, ενώ σε ανάλογο σχόλιο είχε προχωρήσει νωρίς το πρωί και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα είναι τέσσερις. Ενδεικτικό της ρευστότητας είναι και το γεγονός ότι δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που δημοσιοποιήθηκε χθες, εμφανίζει τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται (36% έναντι 24%) του, δεύτερου, Κυρ. Μητσοτάκη με τους Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη να δίνουν μάχη (19% – 17%) για την τρίτη θέση, εκτιμήσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με μετρήσεις που δημοσιοποιήθηκαν προ ημερών και έφεραν τον 37χρονο περιφερειάρχη πρώτο.

Στη χθεσινή του συνέντευξη (Αlpha), την πρώτη από μια σειρά που θα παραχωρήσει, ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να εξηγήσει όσα τον οδήγησαν στην παραίτηση μετά το «φιάσκο» του Νοεμβρίου, θυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε, επί της ουσίας, έλεγχο στην ΚΕΦΕ και το κόμμα επί της εκλογικής διαδικασίας. «Ζητήθηκε η παραίτησή μου ενώ όλοι ήξεραν, έπρεπε να απαντήσω, υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου», σχολίασε ο υποψήφιος για την προεδρία, προσθέτοντας ότι «έχω την ίδια ευθύνη που έχει και κάθε άλλος υποψήφιος». Ο κ. Μεϊμαράκης επανήλθε και στο μέτωπο με τον κ. Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας την ενόχλησή του για την αποδιδόμενη στον πρώην πρωθυπουργό δήλωση περί της ανάγκης τοποθέτησης μεταβατικού προέδρου που θα οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες του Δεκεμβρίου, την οποία πάντως έχουν διαψεύσει συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε πάντως ότι υπάρχει αντιπαράθεση με τον πρώην πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «με πολύ σεβασμό στέκομαι απέναντί του».

Ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος περιοδεύει σήμερα στην Κρήτη, δεσμεύτηκε ότι από την επομένη της εκλογής του θα σχηματίσει «σκιώδη κυβέρνηση που θα κάνει αντιπολίτευση man to man… όχι όπως τώρα που έχουμε μια χλιαρή αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ “παίζει μπάλα” μόνος του».

«Το όραμά μου για τη Ν.Δ. είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θέλω να εκφράσω την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά», ανέφερε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης (ΑΝΤ1), εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα είναι ένας εκ των δύο που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στον δεύτερο γύρο του Ιανουαρίου. Ο υποψήφιος για την προεδρία επιμένει στη λογική των χαμηλών προσδοκιών προς τους πολίτες, σημειώνοντας πως «το να λέμε ότι έχουμε εύκολες λύσεις στα προβλήματα είναι ψέματα».

Για πολιτική εξαπάτηση των πολιτών από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λήξει η εσωκομματική εκκρεμότητα στη Ν.Δ. προκειμένου «να πάρουμε τη χώρα για άλλη μία φορά από τα συντρίμμια της Αριστεράς και να την οδηγήσουμε με ασφάλεια στον πυρήνα της Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή