Η Dow και η DuPont κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης

Η Dow και η DuPont κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η DuPont και η DowChemical, με πάνω από τρεις αιώνες ιστορίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τη συμφωνία συγχώνευσής τους, μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες της χρονιάς.  Η συναλλαγή αποτιμά τις εταιρείες στα 130 δισεκ.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται  DowDuPont, η οποία μετά τη συγχώνευση θα «σπάσει» σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες , με γεωργικά χημικά, ειδικά προϊόντα και υλικά, όπως το πλαστικό.

Η συμφωνία, που αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών, επιτρέπει στην νέα εταιρία  να αναδιαρθρώσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Οι μετόχοι της Dow και της DuPont θα κατέχουν η καθεμία περίπου 50% της DowDuPont.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DuPont Εντ Μπριν θα τεθεί επικεφαλής της νέας εταιρίας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical Άντριου Λιβέρις θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

Οι μέτοχοι της Dow Chemical θα λάβουν μια μετοχή της DownDuPont για κάθε μετοχή της Dow Chemical που κατέχουν, ενώ οι μέτοχοι της DuPont θα λάβουν 1,282 μετοχές της DowDuPont για κάθε μετοχή της DuPont.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT