Πίσω από τις κάμερες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν αλλάξει τα δεδομένα

O νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, εξήγγειλε, περίπου δέκα μήνες πριν από την τέλεση των εκλογών, την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ωστόσο, οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι γι’ αυτόν τόσο εύκολες όσο αυτές που έγιναν τον Ιανουάριο του 2015, οπότε, μετά την παραίτηση του Γ. Σαρρή, υπό το βάρος των επικείμενων κατηγοριών για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ο Γκιρτζίκης, χωρίς να έχει αντίπαλο, τον διαδέχθηκε στη θέση του προέδρου. Στις επόμενες εκλογές, οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Γκιρτζίκη και το «ψηφοδέλτιο» που θα εκπροσωπεί, και είναι οι ίδιες που στήριξαν τον Σαρρή το 2012, θα έχουν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους. Θα αναμετρηθούν με τις δυνάμεις που θα συσπειρωθούν γύρω από τις κινήσεις που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν άλλες μεγάλες ΠΑΕ, που γνωρίζουν ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βελτιωθεί σε επίπεδο διαφάνειας, ισονομίας και αξιοπιστίας, όσο διοικείται από πρόσωπα και εξωγενείς δυνάμεις που ενδιαφέρονται πρωτίστως για τη διατήρηση και την αναπαραγωγή μιας συγκεκριμένης κυριαρχίας. Η μάχη για την «απόκτηση» της ΕΠΟ, με τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης μεγάλων ΠΑΕ, αναμένεται να είναι συναρπαστική.

Θ. Μ.

Είναι και θέμα προπονητή

Ο Νίκος Λάσκαρης στον Αρη, ο Μάκης Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ και ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ προσφέρουν τα οικονομικά εχέγγυα για τη σταδιακή διεκδίκηση ακόμα και του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά την αγωνιστική απόσταση που έχουν από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η μέχρι τώρα διαφορά τους στην τρέχουσα περίοδο είναι η αγωνιστική διαχείριση και η αξιοποίηση αυτών των επενδύσεων, ειδικά στη σύγκριση των δύο «κιτρινόμαυρων» ομάδων. Ο Αρης δεν έκανε βιαστικές αλλαγές και εφάρμοσε το αρχικό πλάνο του, ενώ η ΑΕΚ με το σύστημα «φύγε εσύ, έλα εσύ» δεν έπραξε το ίδιο και κινδυνεύει με αποκλεισμό στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ. Και η διαχείριση του μπάτζετ είναι θέμα προπονητή.

Γ. Β.

Σαρωτικές αλλαγές

Eρχεται σαρωτική διοικητική αλλαγή στην ομοσπονδία διαιτητών μπάσκετ, στις 20 του μηνός, ύστερα από τη μομφή που κατέθεσαν 20 σύνδεσμοι επιβεβαιώνοντας πλήρως τον χαρακτηρισμό του πιο ευάλωτου χώρου από κάθε οπτική γωνία και σε όλα τα αθλήματα.

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή