Νέα βιογραφία του Ντ. Κάμερον «ενοχοποιεί» τον Τ. Μπλερ

Νέα βιογραφία του Ντ. Κάμερον «ενοχοποιεί» τον Τ. Μπλερ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Θα ταράξει τα νερά η νέα βιογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ προσπάθησε να διασώσει τον συνταγματάρχη Καντάφι λίγο πριν από την έναρξη των συμμαχικών βομβαρδισμών στη Λιβύη.

Ειδικότερα, το βιβλίο του σερ Αντονι Σέλντον, που τιτλοφορείται «Ο Κάμερον στο νούμερο 10», αναφέρει ότι κάποιο άτομο πολύ κοντά στον Καντάφι ήρθε σε επαφή με τον Τόνι Μπλερ, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2011 που στόχευε στην ανατροπή Καντάφι, και στη συνέχεια ο Μπλερ κάλεσε το πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας ότι ο Λίβυος ηγέτης «θέλει συμφωνία με τους Βρετανούς», πρόταση που απέρριψε ο Κάμερον. Σύμφωνα με καλές πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείεται ο Μπλερ να κληθεί να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, που ερευνά την εξωτερική πολιτική της Βρετανίας.

Ο βουλευτής των Tόρηδων και μέλος της επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, Ναντχίμ Ζαχάουι, δήλωσε ότι έπειτα από αυτές τις αποκαλύψεις θα πρέπει να πιεστεί ο Μπλερ και να εμφανιστεί και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Οι ισχυρισμοί στη νέα βιογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού ενδέχεται να οδηγήσουν στην καταστροφή τον πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος άλλωστε έχει δεχθεί δριμύτατες επικρίσεις για την περίφημη «συμφωνία της ερήμου» το 2004, με την οποία ο Καντάφι δέχθηκε να μην πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις, με αντάλλαγμα τη βοήθεια διεθνών πετρελαϊκών κολοσσών στην άντληση των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Λιβύης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή