Συνάντηση με ΠΣΑΠ, στον «αέρα» το Κύπελλο

Συνάντηση με ΠΣΑΠ, στον «αέρα» το Κύπελλο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρά πέντε και προ της ανυποχώρητης στάσης του ΠΣΑΠ, που έχει αποφασίσει αποχή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αρχής γενομένης από τους δύο σημερινούς αγώνες του κυπέλλου, Αχαρναϊκός-Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα, οι φορείς του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ και επαγγελματικές λίγκες) κάνουν ένα βήμα προς την εκτόνωση της κατάστασης καλώντας τον ΠΣΑΠ σε συνάντηση.

Μάλιστα, η Σούπερ Λίγκα στην ανακοίνωσή της παραδέχεται το δίκαιο των ποδοσφαιριστών ως προς τη μη λειτουργία του εγγυητικού ταμείου. Ενός ταμείου αλληλεγγύης ποδοσφαιριστών, των οποίων οι ομάδες από ανώνυμες εταιρείες μετατρέπονται σε ερασιτεχνικές, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να χάνουν τα χρήματα που προβλέπονταν στα συμβόλαιά τους. Στην ανακοίνωσή της, η Σούπερ Λίγκα αναφέρει ότι, «συμμεριζόμενη το καταρχήν δίκαιο αίτημα του ΠΣΑΠ περί έναρξης λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου και παρά τη δεδομένη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία και συνεκάλεσε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η εν λόγω συνάντηση αναμένεται να δρομολογήσει την έναρξη λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου».

Από την έκβαση της συνάντησης θα γίνει γνωστό αν ο ΠΣΑΠ εμμείνει στην απόφασή του για αποχή ή αν οι εμπλεκόμενοι φορείς καταλήξουν σε λύση. Ο ΠΣΑΠ ζητεί, πρώτον, να υπογραφεί ο κανονισμός λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου και, δεύτερον, οι λίγκες και η ΕΠΟ να είναι συνεπείς προς τις καταβολές που έχουν συμφωνηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT