Διάλεξη του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον Μ. Γουλφ

Διάλεξη του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον Μ. Γουλφ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ομιλητή τον βασικό αρθρογράφο των Financial Times και συγγραφέα πολλών βιβλίων Μάρτιν Γουλφ πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια διάλεξη για το 2015 του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Θέμα της ομιλίας του κ. Γουλφ θα είναι: «Τελείωσε η κρίση του ευρώ; Και τι θα γίνει με την Ελλάδα;».

Η ετήσια διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και θα αρχίσει στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος) Σίνα 31.

Θα προηγηθεί (11.30-18.45, επίσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο) το 3ο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα: «Οικονομική Διακυβέρνηση και Δημοκρατική Νομιμοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στις δύο γλώσσες.

Αρχικά θα παρουσιαστούν τα οκτώ κείμενα που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Επιστημονικών Αρθρων Νέων Επιστημόνων του Παρατηρητηρίου για την Κρίση.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγύλης τραπέζης με θέμα τις προκλήσεις και προοπτικές της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ε.Ε. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: Iain Begg, καθηγητής έρευνας, London School of Economics and Political Science, Zsolt Darvas, κύριος ερευνητής, Bruegel, Stefano Micossi, γενικός διευθυντής, ASSONIME, καθηγητής, College of Europe και Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός, καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το συνέδριο θα κλείσει με την απονομή βραβείων στους συγγραφείς των τεσσάρων καλύτερων κειμένων που υποβλήθηκαν στον Διαγωνισμό Επιστημονικών Αρθρων Νέων Επιστημόνων του Παρατηρητηρίου για την Κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT