Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη προτιμούν οι Ελληνες για τις γιορτές

Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη προτιμούν οι Ελληνες για τις γιορτές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δημοσιοποίησε η Trivago όπως προκύπτουν με βάση έρευνα που διεξήγαγε σε σχέση με τις online αναζητήσεις για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου και από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, για την περίοδο των Χριστουγέννων ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδεικνύεται το Λονδίνο και ακολουθούν το Παρίσι, η Ρώμη, η Αθήνα, η Βιέννη, η Θεσσαλονίκη, το Μπάνσκο, η Πράγα, η Αράχωβα και η Κωνσταντινούπολη. Αντίστοιχα, για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδεικνύεται το Παρίσι και ακολουθούν το Λονδίνο, η Ρώμη, η Πράγα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, η Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο, η Αθήνα και η Βαρσοβία. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας στηρίχθηκαν σε αναζητήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την έρευνα της Trivago στην κατάταξη μόνο με τους ελληνικούς προορισμούς την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων για διακοπές τα Χριστούγεννα καταλαμβάνει η Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Αράχωβα, το Πήλιο, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, το Ναύπλιο, η Πορταριά, τα Ζαγοροχώρια και η Καστοριά. Η μέση διάρκεια διαμονής για τα Χριστούγεννα είναι από 4 ημέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καστοριά και από 3 στους άλλους προορισμούς.

Στην αντίστοιχη λίστα με τους ελληνικούς προορισμούς για διακοπές την Πρωτοχρονιά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταλαμβάνει η Θεσσαλονίκη και ακολουθούν η Αθήνα, η Αράχωβα, το Πήλιο, η Πορταριά, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, το Μέτσοβο, το Ναύπλιο και το Μεγάλο Πάπιγκο. Η μέση διάρκεια διαμονής για την Πρωτοχρονιά είναι 5 ημέρες στην Αθήνα, 3 ημέρες στα Ιωάννινα και από 4 ημέρες στους άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Σημειώνεται ότι η Αθήνα συμπεριλήφθηκε από την Trivago και μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων προορισμών που επέλεξαν όσοι θα ταξιδέψουν εντός της Ευρώπης για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT